Wedstrijd: ‘Bouw een microdatacenter voor derde wereldlanden’

De Micro-Data Center Design Challenge daagt onderzoekers, innovators, technici en studenten uit een microdatacenter te ontwerpen gericht op derde wereldlanden. De datacenters moeten aangedreven worden door een fotovoltaïsche cel (het bekendste type zonnecel), overweg kunnen met zowel enorme hitte als luchtvochtigheid en kunnen draaien zonder toegang te hebben tot een conventioneel koelinstallatie.

De wedstrijd is opgezet voor Inveneo en Protocase. Deelnemers worden uitgedaagd op basis van ARM-technologie die ‘off-the-shelf’ beschikbaar is. Inveneo is een partnership aangegaan met LeMaker, dat 15 Banana Pro kits tegen korting aanbiedt om een prototype met micro-board chassis te bouwen.

Deelnemers aan de wedstrijd moeten tenminste 18 jaar oud zijn en deelnemer in een team met drie tot zeven leden. De inzendingen van deelnemende teams worden beoordeeld door een jury die bestaat uit experts van Inveneo, ARM, LeMaker en andere bedrijven. De twee beste ontwerpen worden tot winnaar uitgeroepen. De winnaars worden op 15 juli 2015 bekend gemaakt.