Minkels wordt Hoofdpartner van Dutch Datacenter Association

Minkels, leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenteroplossingen en onderdeel van Legrand (Euronext Paris: LR), maakt bekend Hoofdpartner te zijn geworden van de Dutch Datacenter Association (DDA). De DDA is recent opgerichte brancheorganisatie van datacenters in Nederland.

De DDA werkt samen met marktpartijen, overheid en andere belangenorganisaties. Als Hoofdpartner van DDA wil Minkels een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de Nederlandse datacenter markt en het overdragen van (internationale) datacenterkennis.

Minkels maakt onderdeel uit van verschillende datacenter normeringcommissies, op zowel Nederlands als internationaal niveau. Zo is Minkels kennisinhoudelijk betrokken bij de Nederlandse NEN NPR 5313 standaard, de Europese NEN-EN 50600 normering en bijvoorbeeld ook de ESC48D - een wereldwijde standaard voor racks en aisle containment. Als Hoofdpartner van de DDA verwacht Minkels dergelijke kennis gemakkelijker te kunnen delen en behoeften vanuit de praktijk sneller in kaart te kunnen brengen.