Nieuw gereedschap voor veilig en eenvoudig assembleren

Een nieuwe slim-line schroevendraaier, momentsleutels voor geleidepennen en bussen, een pons voor paneeldoorvoer voor industriële connectoren, een nieuwe 4-indent krimptang en krimptangen voor draaddikten tot 70 mm². Het assembleren van HARTING connectoren is weer gemakkelijker geworden met de introductie van deze nieuwe set hoogwaardige gereedschappen.  

De nieuwe momentsleutel is eenvoudig in gebruik en zorgt elke keer voor een vast aantrekmoment van 0.5 Nm. Te los of te vast aandraaien is onmogelijk geworden.

De nieuwe slim-line schroevendraaiers zijn ideaal voor assemblage in beperkte ruimte. De schroevendraaiers zijn rondom geïsoleerd.

De introductie van de HARTING-pons voor paneeldoorvoeren is een welkome aanvulling op het gebied van verwerkingstechnologie. Klanten die achteraf een connector kiezen kunnen met  de pons eenvoudig de bijbehorende doorvoer maken. Er is een accu- of handbediende hydraulische pons leverbaar die, in combinatie met de bijbehorende ponsunit, direct de juiste opening maakt. Arbeidsintensief zagen is voor de gebruiker meteen verleden tijd. De pons is leverbaar in een groot aantal verschillende maten, onder andere voor Han® B of Han-Compact®.

Voor de krimptechnologie zijn accu- of handbediende krimpgereedschappen leverbaar. Hiermee kunnen HC-vermogenscontacten tot 70 mm² worden gemaakt. De 9 mm brede DIN 46235 pers doet dit met een persdruk van 60 kN. Vooral gebruikers van deze bandbreedte, zullen de nieuwe slanke en gemakkelijke gereedschappen waarderen omdat er tot nu toe altijd een gereedschap nodig was met een persdruk van 130 kN.

Onlangs is ook de nieuwe 4-indent krimptang 09 99 000 0888 leverbaar geworden. De draaibare locator en de geïntegreerde markering van de krimpinstellingen, maakt het gebruik ervan nog eenvoudiger. Met minder kracht kan een hoge krimpkwaliteit van een 4-indent krimpverbinding worden gerealiseerd.