Vernieuwde Power Xpert 9395P UPS

Data_Center_Raised_Floor_2

Eaton introduceert de vernieuwde Power Xpert 9395P UPS. Deze UPS-serie bouwt voort op Eaton’s jarenlange ervaring en expertise als het gaat om betrouwbare bescherming, inclusief een lagere Total Cost of Ownership (TCO). De in 2007 geïntroduceerde Power Xpert 9395 was de eerste transformatorloze UPS waarmee sindsdien 5GVA aan betrouwbaar vermogen geleverd wordt aan alle grote datacenters en hubs wereldwijd.

Met 10 procent meer vermogen en 18 procent minder warmteontwikkeling komt de Power Xpert 9395P UPS tegemoet aan de betrouwbaarheidsbehoeften van datacenter operators en consultants in grote datacenters, alsmede bij applicaties in de gezondheidszorg, financiën, bankwezen, beveiliging, procesbesturing en telecommunicatie. De UPS maakt het mogelijk meer kosteneffectieve en efficiënte energie te leveren dan zijn voorganger.

"Eaton biedt nu meer keuze dan ooit als het gaat om een zuivere, ononderbroken energievoorziening voor grote bedrijfskritische systemen," zegt Cyrille Brisson, vice president marketing bij Eaton Electrical EMEA. "In 2013 introduceerden we de 93PM, onze eerste UPS met 3-level omvormertechnologie en daarmee de meest efficiënte dubbele conversie UPS. Nu, met de introductie van de Power Expert 9395P, loopt onze high efficiency reeks UPS-en tot 1100 kW. Dit betekent dat er voor de meeste beschermingseisen een zeer efficiënte Eaton UPS beschikbaar is, van de kleinste serverruimte tot het grootste datacenter. Een UPS die bovendien voldoet aan de voorschriften en wensen binnen EMEA.”

Met de originele Power Xpert 9395 UPS werd een aantal nieuwe technologieën en geavanceerde functies geïntroduceerd. De nieuwe 9395P UPS bouwt hierop verder met veel verbeteringen die behalve meer vermogen ook betere schaalbaarheid en flexibiliteit bieden, hetgeen weer resulteert in een lagere Total Cost of Ownership. Met dezelfde footprint wordt meer energie geleverd dankzij een, in de dubbele conversie modus, verhoogd rendement van 96,3 procent en een grotere vermogensdichtheid. Het resultaat is dat de nieuwe 9395P UPS 10 procent meer vermogen levert dan zijn voorganger, wat tot aanzienlijk lagere operationele kosten en tot een terugverdientijd van twee tot drie jaar leidt. Bovendien wordt er 18 procent minder warmte geproduceerd, zodat ook minder koeling nodig is.

Om zo'n hoog rendement te kunnen garanderen, zelfs bij lage belastingniveaus, maakt de nieuwe 9395P gebruik van Eaton’s Variable Module Management System (VMMS). Dit optimaliseert de belastingniveaus van de vermogenmodules van een enkele UPS of een parallel UPS-systeem. Daarnaast zorgt  de Eaton's Energy Saver System (ESS) technologie er voor dat als energieconditionering niet nodig is, de stroom door de statische bypass schakelaar om de powermodules wordt geleid. Hierdoor kan het rendement oplopen tot 99 procent. De UPS is in staat om in minder dan twee milliseconden weer over te schakelen naar de dubbele conversie modus - een tiende van de tijd waarmee een kolibrie één keer met zijn vleugels klapt!

De nieuwe 9395P biedt ook toonaangevende flexibiliteit door onder andere Eaton's gepatenteerde Hotsync load-sharing technologie. Hotsync garandeert een veilige en betrouwbare werking van de UPS door parallelle powermodules en UPS-en te synchroniseren zonder dat een communicatielink of synchronisatiesignalen nodig zijn. Daarnaast zorgt één statische schakelaar per UPS direct voor volledige bypasscapaciteit, terwijl powermodules kunnen worden toegevoegd als de belasting toeneemt. De 9395P UPS kan zonder vermogensreductie continu toegepast worden bij omgevingstemperaturen tot 40 graden Celsius.

Door de schaalbaarheid en flexibiliteit van de nieuwe 9395P kunnen datacentermanagers, ook na installatie, het ontwerp aanpassen aan hun wensen en het afstemmen op veranderende eisen. Ze hebben de mogelijkheid om tot zeven units parallel te kunnen schakelen. Gebruikers kunnen daarnaast het aantal powermodules per UPS specificeren, net als de gewenste bypasscapaciteit en topologie. Ze kunnen modules toevoegen als de energiebelasting toeneemt en de lay-out kiezen die past bij hun specifieke installatie, bijvoorbeeld back-to-back of L-vormig. Daarnaast betekent de Eaton Easy Capacity Test (ECT) functie dat de hele vermogenslijn van de 9395P onder volle belasting kan worden getest zonder dat een externe belasting hoeft te worden aangesloten. Hierdoor hoeven geen load banks meer te worden gehuurd, hoeven geen tijdelijke belastingaansluitingen te worden gemaakt, en hoeft er geen energie, tijd en geld verspild te worden tijdens opstarten, inbedrijfstelling en tijdens gepland onderhoud.