Eurofiber verbindt datacenters van Uniserver met glasvezelnetwerk

fiber-optics

Eurofiber maakt bekend een glasvezelnetwerk van 10 Gbps te hebben geleverd aan Uniserver. Het netwerk verbindt het hoofdkantoor van Uniserver in Alkmaar met drie datacenters in Amsterdam en een vierde datacenter in Maastricht.

Uniserver koos voor de Optical Transmission Services (OTS) van Eurofiber. De zeer lage en constante latency van deze oplossing is zeer geschikt voor cloud-, IAAS- en datacentertoepassingen. OTS is gebaseerd op Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM)-technologie, dat qua kosten aantrekkelijk is voor verbindingen over lange afstanden.

“We garanderen onze klanten een uptime van 99,98 procent, dat is een downtime van maximaal 105 minuten per jaar. Iedere hick-up, of die nu in het datacenter, het netwerk of onze diensten zit, gaat van die tijd af. Bovendien moeten we vanuit Alkmaar altijd overal bij kunnen. Eurofiber was de enige die aan onze beschikbaarheidseisen kon voldoen”, zegt Hugo van Diepen, directeur en medeoprichter van Uniserver. Daarnaast was de prijs-kwaliteitverhouding van Eurofiber het beste. Van Diepen: “De andere oplossingen waren te complex of te duur. Het netwerk van Eurofiber heeft een landelijke dekking. Dat is een groot voordeel en maakt het mogelijk voor een goede prijs te leveren.”

Meer over
Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.