Zweden verlaagt energiebelasting voor datacenters met 97%

windmolens

De Zweedse overheid reduceert de energiebelasting voor datacenters met maar liefst 97%. Hiermee wil het land zijn land een interessantere vestigingsplaats voor datacenters maken.

Dit meldt The Node Pole, een organisatie die Zweden promoot als vestigingslocatie voor datacenters. Door de belastingverlaging betalen datacenters voortaan 0.005 SEK, omgerekend 0,00051 euro, per kWh. De belastingverlaging geldt voor zowel bestaande als nieuwe datacenters in Zweden met een capaciteit van tenminste 0,5 MW. De belastingverlaging treedt op 1 januari 2017 in werking.

30 tot 50% lager energiekosten

Ongeveer de helft van de energiekosten in Zweden bestaat op dit moment uit energiebelasting en kosten voor het gebruik van het energienetwerk. Een datacenter met een capaciteit van 10 MW kan dankzij de energieverlaging zijn energiekosten met 30 tot 50% verlagen, afhankelijk van de locatie in Zweden waar het datacenter is gevestigd.

“De Zweedse overheid geeft de duidelijke boodschap dat Zweden serieus is over zijn ambitie de ‘groene thuishaven’ van het internet te worden en leidend te zijn met wereldwijde cloud diensten op de korte en lange termijn”, zegt Peter Ericsson, bestuursvoorzitter van de The Node Pole. “De combinatie van lage energieprijzen, een concurrerend belastingtarief en de overvloed aan duurzame energie zorgt voor een extreem concurrerend investeringsklimaat.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
NTT Ltd. creëert virtuele, wereldwijde ‘stadion’-ervaring voor Tour de France-fans

NTT Ltd. creëert virtuele, wereldwijde ‘stadion’-ervaring voor Tour de France-fans

NTT Ltd., de officiële technologiepartner van A.S.O., presenteert de Tour de France 2020 aan fans via innovatieve technologie. Zo kunnen zij de wielerwedstrijd op unieke manier vanuit huis volgen en zijn ze onderdeel van een wereldwijde ‘stadion’-ervaring.

Arista introduceert Network Automation as a Service met CloudVision

Arista introduceert Network Automation as a Service met CloudVision

Arista Networks, marktleider in software gebaseerde cloud networking oplossingen, introduceert CloudVision as-a-Service. Deze nieuwe versie van het CloudVision-platform is zowel via de cloud als ‘on-premise’ te implementeren, voor het automatiseren van multi-domein netwerken. De belangrijkste voordelen hiervan zijn een kortere terugverdientijd, ee1

Meer problemen cloud providers en op andere tijdstippen

Meer problemen cloud providers en op andere tijdstippen

Volgens ThousandEyes zijn de afgelopen maanden de problemen bij cloud providers sterk toegenomen. Het aantal incidenten met 100% packet loss nam in het eerste kwartaal met tientallen procenten toe. Zowel de clouds van telco’s als providers lieten dat beeld zien.