<


Zayo ontketent de kracht van Zeus - Nieuwe zeekabel tussen Lowstoft en Zandvoort

Zayo logo

Zayo kondigt de lancering aan van zijn nieuwe onderzeese Zeus-route die het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland verbindt via toegangspunten in Lowestoft, Verenigd Koninkrijk en Zandvoort, Nederland. Zayo heeft Zeus ontworpen als meest robuuste kabel die in de Noordzee beschikbaar is. De route omvat backhaulconnectiviteit naar Londen en Amsterdam.

"Om aan de connectiviteitsbehoeften van morgen te voldoen, moet vandaag het meest geavanceerde netwerk worden uitgerold. Dat is precies wat we hebben gebouwd voor klanten die een supersnelle en ultrabetrouwbare verbinding willen tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland", zegt Jesper Aagaard, president van Zayo Europe. "Zeus is nu de krachtigste verbinding in de regio. We hebben de beste kabel gebruikt die beschikbaar is, hebben hem dieper in de zeebodem begraven dan onze concurrenten en hebben hem nog betrouwbaarder gemaakt dan alternatieven. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten nog jaren - en zelfs decennia - profijt zullen hebben van dit project."

Zeus is speciaal ontworpen met het oog op snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Zeus bevat met 192 vezels het hoogste aantal vezels dat het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland met elkaar verbindt. Zayo maakte gebruik van optische vezels met ultralaag verlies (ULL), zodat de golfdoorvoer op één kanaal tussen Londen en Amsterdam kan oplopen tot 600 G. Om te voldoen aan de next gen bandbreedtebehoeften van klanten, kan het netwerk 2.650 Tbps via C Band aan wanneer het op volle capaciteit draait.

Zeus is nu de diepst gelegen kabel in de Noordzee, tussen de 2 en 3 meter onder de zeebodem in vergelijking met een halve meter voor bestaande, verouderde kabels. De kabel is gegarandeerd 100% dubbelgepantserd - tot en met de verbindingen - om interferentie te voorkomen. Zayo Zeus wordt voortdurend via OTDR-apparatuur gemonitord voor een snelle opsporing van storingen. Bovendien zal Zayo 24 X 7 een vaartuig inzetten om alle activiteit langs het traject in de gaten te houden.

"De Noordzee is een bijzonder uitdaging voor een onderzees project als Zeus. Niet alleen zijn er barre weersomstandigheden en meedogenloze stromingen, de zeebodem ligt bezaaid met voorwerpen. Van een weggegooid aluminium blikje tot niet-geëxplodeerde bommen die zijn overgebleven uit de Tweede Wereldoorlog," aldus Geir Holmer, CEO van JTD Associates en een belangrijke consultant voor het project.

Als onderdeel van het project werkte het team samen met de Koninklijke Marine aan het tot ontploffing brengen van een groot, 80 jaar oud explosief dat sinds de Tweede Wereldoorlog op de zeebodem was achtergebleven. Het team zette ook duurzaamheid voorop, door te werken aan het beperken van verstoring en het behoud van de ecologie van de zee.

Terwijl klanten online komen op Zeus, blijft Zayo zijn in Europa gevestigde NOC uitbreiden om klanten de beste service te bieden. In een tijd waarin velen in de industrie essentiële klantenondersteuningsfuncties uitbesteden, vestigt Zayo dit team in haar Europese hoofdkantoor, gevestigd in het centrum van Londen. Zayo's Europese team bereidt zich ook voor op de lancering van een nieuwe ULL-route tussen Frankfurt en Milaan via Zürich, een belangrijke route voor financiële klanten.

 

(bron)

Lees ook
FCA: Grenzen en effecten regulering  kunnen desastreus zijn voor glasvezelsector en datacenters

FCA: Grenzen en effecten regulering kunnen desastreus zijn voor glasvezelsector en datacenters

Samenwerken is beter dan monopolistisch gedrag. De Fiber Carrier Association (FCA), brancheorganisatie voor de glasvezelsector, brengt dit al lange tijd bij meerdere instanties in kaart. Maar uit een onlangs gepubliceerd artikel (woensdag 6 april) in het NRC, blijkt dat het toch lastig is om een goede balans te vinden tussen marktwerking en regulering.

Ken Hall: 'Datacenters hebben behoefte aan doordachte schaalbaarheid’

Ken Hall: 'Datacenters hebben behoefte aan doordachte schaalbaarheid’

DatacenterWorks sprak naar aanleiding van de lancering van het Propelglasvezelplatform met Ken Hall (RCDD NTS) Data Center Solutions Architect bij CommScope over de belangrijkste drijfveren achter de veranderingen in de infrastructuur van de fysieke datalaag van hyperscale en cloud-scale providers.

Eurofiber biedt samen met Sofico glasvezel aan voor Waalse bedrijven

Eurofiber biedt samen met Sofico glasvezel aan voor Waalse bedrijven

Eurofiber heeft een partnership aangekondigd met het Waalse Sofico (Société wallonne de financement complémentaire des infrastructures) om als eerste operator glasvezelconnectiviteit met zeer hoge snelheid aan te bieden aan bedrijven in Waalse bedrijvenparken. Dankzij deze niet-exclusieve overeenkomst krijgen ze vanaf deze zomer toegang tot innovatieve...