Wortell breidt uit met overname ict-dienstverlener onepoint NL

Wortell300200

ICT-dienstverlener Wortell neemt de Nederlandse tak van het Franse Groupe Onepoint over. Met de overname van deze managed services organisatie voegt Wortell uitgebreide expertise op het gebied van Microsoft, Citrix en datacenter toe aan haar dienstverlening.

Met de overname van Onepoint versterkt Wortell haar managed services organisatie. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid om klanten op het gebied van Citrix en traditionele datacentra te gaan ondersteunen. “Door deze overname kunnen we onze klanten straks zowel bedienen op het vlak van Windows Virtual Desktop als Citrix. Die integratie en eventuele migraties zijn ontzettend interessant”, zegt Wortell-directeur Danny Burlage.  Peter-Paul Feijen, Managing Director Onepoint Nederland, onderschrijft dit: “We vullen elkaar mooi aan als het gaat om cloud, werkplek, cybersecurity en digitale oplossingen.

Bundeling van krachten 

Voor de integratie van Onepoint binnen Wortell trekt het bedrijf een aantal maanden uit. “Onepoint Nederland is op een aantal gebieden heel sterk. Dat is super waardevol voor Wortell.”, zegt Burlage. “De ervaring en expertise die de Onepoint-medewerkers meebrengen op het gebied van onder meer Citrix, bieden ons een breder portfolio dat we kunnen inzetten bij klanten. De medewerkers van Onepoint hebben ook veel kennis van hybride cloudomgevingen.” Het dienstenpakket van Wortell wordt dan ook uitgebreid met de managed services, projecten en professional services die Onepoint in Nederland al aanbiedt. De klanten van Onepoint kunnen op hun beurt profiteren van het palet aan diensten dat Wortell levert. 

Traditionele datacentra 

Naast veel Citrix-kennis, heeft Onepoint Nederland veel expertise op het gebied van traditionele datacenters waar Wortell van kan profiteren. Burlage: “Bij Wortell hebben we een sterke migratie naar Azure Microsoft 365 gemaakt. Bij klanten merken we dat er behoefte is om een deel van de infrastructuur in een traditioneel datacenter te houden. Met de overname van Onepoint halen we veel kennis en ervaring binnen, waardoor we onze klanten op dit gebied kunnen helpen.” 

Meerwaarde voor de klant

Hermien Roebersen, Partner Lead Microsoft Nederland: “De overname van Onepoint door Wortell is goed nieuws. Het is mooi om te zien dat de twee organisaties elkaar aanvullen en dat het beste van twee werelden wordt gecombineerd. Om uiteindelijk nog beter te kunnen inspelen op de wensen van onze klanten in een tijdsgeest die uniek is en vraagt om een hybride blik op de wereld”.

Lees ook
Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Het Franse private equity bedrijf Ardian heeft de datacenteronderneming Verne Global overgenomen van Digital 9 Infrastructure (D9). Deze overname is een belangrijke stap in de evolutie van Verne Global, dat sinds 2021 in handen was van D9, nadat het voor 231 miljoen Britse pond was gekocht.