Weserve neemt Datacenter Groningen over

Datacentrum Groningen

Het Hengelose bedrijf Weserve heeft Datacenter Groningen overgenomen en met deze overname breidt ze haar diensten uit met datacenter housing en aanverwante activiteiten. Weserve focust zichzelf al lange tijd op de uitrol van glasvezel- en hostingdiensten.

Het bestaande netwerk van Weserve wordt gekoppeld aan Datacenter Groningen. Dit bestaat uit een glasvezelring door Noord-Nederland, die meer capaciteit biedt aan het datacenter. Voor klanten binnen Datacenter Groningen betekent dit, dat er een groter netwerkbereik beschikbaar komt en hogere bandbreedtes voor internetverkeer tegen lagere kosten.

Over Datacenter Groningen
In samenwerking met Getronics heeft Datacenter Groningen een betrouwbaar datacenter gebouwd, dat beschikt over de meest moderne faciliteiten en innovatieve systemen en alles is dubbel uitgevoerd. Dit datacenter is ISO 9001/27001 en NEN 7510 gecertificeerd en hiermee wordt gegarandeerd dat de zaken op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen en informatiebeveiliging goed geregeld zijn.

Het ligt op een perfecte locatie tussen Eemshaven en de N33 (Assen). Het is een uitstekende verbindingsmogelijkheid voor zowel een fysiek bezoek als een bezoek aan ‘de digitale snelweg’.

Over Weserve
Weserve is een provider en operator van glasvezel en sinds 2003 actief in de cloud- en hostingmarkt. Sinds 2013 focust het bedrijf zich op glasvezeldiensten en inmiddels voorzien ze vele locaties van internet, televisie en telefonie op glasvezel. Naast de zakelijke markt, wordt ook de consumentenmarkt bediend met een tweetal consumentenmerken.

Weserve beheert haar eigen netwerk en hardware vanuit 25 datacenters verdeeld over Nederland. Het bedrijf beschikt over eigen koppelingen met diverse grote glasvezelleveranciers. Daarnaast belicht en beheert Weserve haar eigen aangelegde netwerken en die van derden, zoals de netwerken van diverse glasvezelcoöperaties in Nederland.

Weserve biedt housing aan tegen zeer concurrerende prijzen zonder in te leveren op kwaliteit. Kortom, uw IT-infrastructuur is in goede handen!

Lees ook
NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1