Welke besparing levert IP-consolidatie met Secure Array op?

Chatsworth Products introduceert een rekentool waarmee zij de kostenbesparing kunnen berekenen die de implementatie van de Secure Array IP-consolidatietechnologie oplevert. Deze technologie maakt het mogelijk 32 eConnect PDU's aan één enkel IP-adres te hangen, wat zowel tijd als kosten bespaart.

Het configureren van datacenterkasten kan kostbaar zijn door de hoeveelheid additionele netwerkpoorten en IP-adressen die nodig zijn voor netwerksensoren. Zo is in traditionele netwerken doorgaans een aparte verbinding nodig voor iedere PDU, sensor en de elektronische toegangscontrole. Per datacenterkast zijn hierdoor doorgaans vier netwerkverbindingen nodig.

Secure Array

Met Secure Array dringt Chatsworth het aantal benodigde netwerkverbindingen en daarmee het aantal benodigde netwerkpoorten en IP-adressen terug. De oplossing geeft klanten de mogelijkheid 32 eConnect PDU's van het bedrijf aan één enkel IP-adres te hangen, waarbij gebruik wordt gemaakt van standaard Ethernet kabels. Een tweede IP-adres kan als failover worden toegevoegd, waardoor PDU's kunnen blijven communiceren indien de connectiviteit verloren gaat. Daarnaast bevat Secure Array functionaliteiten voor ondermeer datalogging, PDU cloning en alarmmeldingen indien bepaalde ingestelde waarden worden overschreden.

eConnect PDU's kunnen worden geïntegreerd met monitoringsensoren en eConnect Electronic Access Control (EAC). Door deze integratie is het mogelijk 16 datacenterkasten volledig te configureren met behulp van slechts twee verbindingen. De kostenbesparing die hierdoor gerealiseerd kan worden kan worden berekend met behulp van de nieuwe rekentool die Chatsworth Products beschikbaar stelt. Daarnaast geeft de tool ook inzicht in:

  • het aantal datacenterkasten
  • de kosten per poort
  • het aantal benodigde connecties
  • de kosten van deze connecties
  • het aantal ongebruikte connecties
  • de kosten van ongebruikte connecties

econnect-secure-array-savings-estimator

De eConnect Secure Array Savings Estimator van Chatsworth Products

 
Meer over
Lees ook
RiMatrix Next Generation: het toekomstplatform voor alle IT-scenario’s

RiMatrix Next Generation: het toekomstplatform voor alle IT-scenario’s

Met het IT-infrastructuurplatform RiMatrix Next Generation (NG) heeft Rittal een nieuw modulair systeem ontwikkeld voor een flexibele, veilige en snelle opbouw van computerruimten. Op basis van een open platformarchitectuur zijn wereldwijd investering zekere, individuele oplossingen te realiseren voor alle toekomstige IT-scenario's.

Rittal presenteert nieuwe generatie PDU's

Rittal presenteert nieuwe generatie PDU's

Het energieverbruik vormt een belangrijke factor voor een economische werking van de IT. Maximale transparantie bij het verbruik is essentieel. Hiervoor heeft Rittal zijn nieuwe PDUproductfamilie (Power Distribution Unit) uitgerust met uitgebreide meetfuncties voor een gedetailleerde energieanalyse.

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Herken en minimaliseer de uitvalsrisico’s van een IT-infrastructuur Om economische redenen is het voor veel middelgrote bedrijven moeilijk de eigen IT-experts alleen in te zetten voor de monitoring van IT-systemen. De oplossing? Een slim monitoring-softwareprogramma dat de grotendeels geautomatiseerde infrastructuur rondom de computerruimte bewaak1