WCooliT en GreenergyTec introduceren SOLOdc in Canada

datacenter

Deze week hebben CEO Marco Verzijl van het Nederlandse WCooliT en CEO Nicole Mbomba en VP Technology Bernard Marrast van GreenergyTec een intentieverklaring getekend voor de introductie van de SOLOdc op de Canadese markt.

De SOLOdc is een all-in-one modulair datacenter dat is ontwikkeld door WCooliT. GreenergyTec en WCooliT hebben het plan opgevat om kennis en patenten te delen, zodat de SOLOdc aangepast kan worden aan de normen en voorschriften die gelden in de Canadese datacentermarkt. 
 

CEO Nicole Mbomba van GreenergyTec: "De samenwerking tussen GreenergyTec en WCooliT geeft een stevige impuls aan innovatie in Canadese datacenters en dan met name op het gebied van energiebesparing en kostenefficiëntie. Nu de hoeveelheid data die we als gevolg van big data genereren, opslaan en verwerken enorm neemt ook de behoefte aan compute-voorzieningen snel toe. Deze samenwerking biedt daarbij een oplossing die eindelijk inspeelt op de groeiende bezorgdheid over de milieu-impact van datacenters.”

“Het modulaire datacenter dat wij hebben ontwikkeld, kent slimme energieoplossingen en kan nu als gevolg van deze samenwerking sneller worden uitgerold in Canada en zijn buurlanden”, meent Marco Verzijl, CEO van WCooliT. “Wat betreft missie en visie ten aanzien van energieverbruik zitten wij op één lijn met GreenergyTec en dan is deze samenwerking een logische stap vooruit.”

SOLOdc's alles-in-één concept van volledige modulaire flexibiliteit, maar toch geprefabriceerd en turn-key geleverd als één geheel, zorgt voor een gemakkelijke en op OPEX gebaseerde oplossing, stelt het Nederlandse bedrijf. Daarmee is de SOLOdc geschikt voor zowel het uitbreiden van bestaande datacenters, de bouw van nieuwe faciliteiten als het ombouwen van lowtech gebouwen tot hightech datacenters. De SOLOdc onderscheidt zich doordat het in dezelfde dataroom IT-systemen kan combineren die verschillende hosting-vereisten aan hun omgeving stellen. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om klassieke luchtkoeling, op High Performance Computing (HPC) gerichte vloeistofkoeling of OCP (Open Compute) rack- en stoormvoorzienIngen. Bovendien, zo stelt WCooliT, is de SOLOdc klaar voor hergebruik van warmte.
 
Lees ook
Vraag en aanbod in datacentermarkt blijven sterk groeien

Vraag en aanbod in datacentermarkt blijven sterk groeien

Uit het meest recente Capaciteitstrends Onderzoek van Uptime Institute blijkt dat de totale datacentercapaciteit, zowel van enterprise faciliteiten als colocatie-aanbieders, blijft toenemen. Opmerkelijk is dat Enterprise-organisatie aangeven dat zij bijna eenderde van hun workloads terug halen naar hun eigen enteroprise-datacenter.

InfraRed Capital Partners lanceert onder de naam Nexspace nieuw Europees datacenterbedrijf

InfraRed Capital Partners lanceert onder de naam Nexspace nieuw Europees datacenterbedrijf

Investeringsfirma InfraRed Capital Partners heeft Nexspace geïntroduceerd. Dit nieuwe datacenterbedrijf is opgericht in samenwerking met niet nader genoemde lokale partners en richt zich op regionale steden en gemeenten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, ook wel bekend als de DACH-regio.

Nieuw onafhankelijk beveiligingskeurmerk voor panden met hoog risico als datacenters

Nieuw onafhankelijk beveiligingskeurmerk voor panden met hoog risico als datacenters

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft een nieuw keurmerk, BORG-A, ontwikkeld, gericht op de beveiliging van panden met een hoog risico. Ook datacenters vallen volgens het CCV in deze categorie. Dit certificatieschema is het resultaat van uitgebreide pilots en praktijkproeven bij beveiligingsbedrijven en is nu klaar voo1