VWE kiest voor Rittal LCP DX koeloplossing

Rittal

Rittal maakt dat VWE heeft gekozen voor een Rittal LCP DX koeloplossing. Een deel van de investering in deze oplossing kan VWE, een organisatie die voertuiginformatie levert aan verzekeringsmaatschappij, garagebedrijven, leasemaatschappijen en andere partijen, dankzij de energie-investeringsaftrek (EIA) opvoeren als aftrekpost.

Het is niet de eerste keer dat VWE voor Rittal kiest. VWE is rond 2000 begonnen het het opzetten van een eigen IT-omgeving, waarbij het als eerste organisatie in Nederland koos voor de destijds nieuw geïntroduceerde RiMatrix totaaloplossing. Deze IT-omgeving is door de jaren heen uitgegroeid tot een groot IT-systeem met een eigen koudwatercircuit voor de koeling van ruim 200 eigen servers.

Uitwijkdatacenter

Om de beschikbaarheid van deze servers verder te optimaliseren besloot VWE in 2004 een uitwijkdatacenter in te richten. Dit datacenter kan in geval van calamiteiten de werking van het primaire datacenter overnemen en zorgt dat VWE haar dienstverlening kan blijven verzorgen. De racks op de uitwijklocatie zijn lange tijd gekoeld met een conventionele airconditioning.

Deze koelinstallatie was echter aan vervangen toe. X-ICT is daarom gevraagd een energiezuinige, compacte en onderhoudsvriendelijke oplossing aan te dragen. Dit is het Rittal LCP DX systeem geworden, dat onlangs door X-ICT in het uitwijkdatacenter is geïmplementeerd. Deze oplossing biedt VWE verschillende voordelen. Zo is het niet meer nodig op het dak te klimmen om aan de buitenunit van de airconditioning te kunnen werken. Alles is nu geïntegreerd in de LCP DX module.

Energie-investeringsaftrek

De LCP DX koeloplossing komt in aanmerking voor de EIA. VWE kan hierdoor 41% (dit is inmiddels verhoogd naar 58%) van de investering in het systeem als aftrekpost opvoeren. Dit resulteert in een netto kostenbesparing van 10% (in 2016 komt de besparing uit op 14%).

In de onderstaande video wordt het project bij VWE gepresenteerd. Meer informatie over het project is hier beschikbaar.

Meer over
Lees ook
Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen.

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken l1

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.