Vraag naar datacenterkoeling stijgt tot 2020 fors

groei

Het aantal datacenters in de wereld blijft groeien. Ook de markt voor datacenterkoeling doet het hierdoor goed. naar verwachting groeit de markt van 6,25 miljard dollar dit jaar naar 11,85 miljard dollar in 2020, een jaar-op-jaar groei van 13,6%.

Dit blijkt uit onderzoek van MarketsandMarkets. Het onderzoeksbureau ziet de vraag naar opslagcapaciteit de komende jaren flink stijgen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen bouwen bedrijven de komende jaren meer datacenters, die op hun beurt meer energie verbruiken en warmte genereren die afgevoerd moet worden.

Geavanceerde koeloplossingen

Beheerders kiezen volgens MarketsandMarkets in toenemende mate voor nieuwe technologieën. Geavanceerde koelingsoplossingen helpen het energieverbruik van datacenters terug te dringen, waardoor deze energie-efficiënter te werk kunnen gaan en de operationele kosten van datacenters kunnen worden ingeperkt.

Naar verwachting in Noord-Amerika de grootste markt voor datacenterkoeling. MarketsandMarkets voorspelt dat Azië-Pacific de komende jaren de snelst groeiende markt zal zijn.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak van vandaag (20 september 2023) het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' van de gemeente Zeewolde vernietigd. Het bestemmingsplan maakte de komst van een zogenoemd hyperscale datacenter mogelijk.