Vijf bedrijven winnen 2016 European Code of Conduct for Data Centres Awards

bcom - Institute of Research and Technology, Six Degrees Group, FCO Services, EBRC en ATMAN zijn uitgeroepen tot de winnaars van de 2016 European Code of Conduct for Data Centres Awards. Deze awards zijn uitgereikt tijdens de Datacloud Conference in Monaco.

code-of-conduct-data-centres-logo De EU Code of Conduct voor datacenters is opgesteld als reactie op het toenemende energieverbruik in de commerciële sector. Het is een vrijwillig initiatief van het Joint Research Centre van de Europese Commissie dat is gericht op het terugdringen van het energieverbruik door maatregelen te nemen die de energie-efficiëntie vergroten. Dit doet het initiatief door datacenterbeheerders en -eigenaars te informeren over mogelijkheden om hun energieverbruik op een kosteneffectieve manier terug te dringen en hen te stimuleren deze maatregelen te nemen.

Energieverbruik continu verbeteren

In totaal hebben 330 datacenters zich bij de EU Code of Conduct aangesloten sinds deze in 2008 is opgesteld. Daarnaast zijn er 242 endorsers in het programma’s, waaronder leveranciers, consultants en brancheverenigingen. Wie deelneemt aan de EU Code of Conduct gaat de verplichting aan zijn energieverbruik continu te monitoren en voortdurend te zoeken naar mogelijkheden om het energieverbruik verder te optimaliseren.

De volgende bedrijven hebben een European Code of Conduct for Data Centres Award gewonnen:

  • bcom - Institute of Research and Technology - met een datacenter in Rennes, Frankrijk
  • Six Degrees Group - met een datacenter in Birmingham, Verenigd Koninkrijk
  • FCO Services - met een datacenter in Milton Keynes, Verenigd Koninkrijk
  • EBRC - met het Resilience Centre Luxembourg South in Luxemburg
  • ATMAN - met vier datacenters in Polen
Dossiers