Viavi introduceert cloud platform om bekabelingstesten te stroomlijnen

Viavi Solutions introduceert CERTiFi, een cloud gebaseerd systeem dat leveranciers van bekabeling helpt test- en certificeringsprojecten voor bekabeling met complexe specificaties te beheren en stroomlijnen. Het platform maakt het mogelijk de test- en certificeringsinstrumenten van Viavi op één centrale locatie te beheren. CERTiFi is gebaseerd op Viavi’s StrataSync cloud managementplatform voor netwerk service providers.

Bedrijven bouwen en vernieuwing zowel datacenters als netwerken om in te spelen om de verwachte explosieve groei in datagebruik van de komende jaren. Het State of the Network onderzoek van Viavi wijst uit dat 48% van de respondenten verwachten dat de bandbreedte in 2017 verdubbelt ten opzichte van 2016. Deze trend zorgt dat netwerken steeds groter en complexer worden, technische medewerkers steeds meer worden belast en bedrijven in toenemende mate werkzaamheden uitsourcen naar onderaannemers. Deze onderaannemers hebben hierdoor een efficiënte methode nodig om hun werknemers aan te sturen en zowel de nauwkeurigheid als snelheid van projecten te waarborgen.

Test- en certificeringsinstrumenten centraal beheren

CERTiFi verbetert de project workflow door de mogelijkheid te bieden test- en certificeringsinstrumenten - waaronder de populaire Certifier40G en SmartClass Fiber OLTS-85P - in een gecentraliseerd cloud platform te beheren. In dit systeem kunnen beheerders projectontwerpen creëren en distribueren, projecten toewijzen aan teamleden, testinstrumenten vooraf configureren en zowel de vereiste testcriteria als testresultaten in real-time verzamelen, analyseren en delen. Hierdoor zorgt CERTiFi dat bekabelingsprojecten worden gestroomlijnd, waarbij de projectduur wordt ingekort, kosten worden verlaagd en het aantal installatiefouten wordt geminimaliseerd.

Het platform is beschikbaar via verschillende gebruikersinterfaces. Zo is een web gebaseerde interface beschikbaar, een interface die direct op testinstrumenten kan worden weergegeven en een mobiele app voor de platformen iOS en Android. Deze mobiele apps bieden werknemers bijvoorbeeld de mogelijkheden op iedere gewenst moment en vanaf iedere locatie resultaten van test- en certificeringsinstrumenten kunnen doorsturen naar kantoor. Het is overigens ook mogelijk deze resultaten geautomatiseerd door te sturen.

Dossiers
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.