Vertiv treedt toe tot de Sustainable Digital Infrastructure Alliance

Vertiv 700 oranje

Vertiv, wereldwijde leverancier van bedrijfskritische infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, is een van de hoofdsponsors geworden van de Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA). Vertiv gaat zijn expertise, wereldwijde reikwijdte in datacentertechnologie inzetten om de SDIA te helpen de krachten van belangrijke spelers in de markt voor bedrijfskritische infrastructuur te bundelen om duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.

De in 2019 opgerichte SDIA is een non-profitnetwerk waarvan 65 wereldwijde organisaties deel uitmaken. De organisatie wil als een katalysator fungeren in de transitie naar een duurzame digitale infrastructuur. De SDIA brengt alle betrokkenen binnen het digitale ecosysteem samen, van energiebedrijven tot leveranciers van datacentertechnologie en glasvezelnetwerken, om bij te dragen aan een duurzame digitale economie. Dit moet leiden tot de uitvoering van het plan om in 2030 een duurzame digitale infrastructuur gerealiseerd te hebben.
 
Max Schulze, executive chairman bij de SDIA: “Vertiv staat alom bekend om zijn ervaring en kennis op het gebied van bedrijfskritische infrastructuur, waaronder datacenters. Samen zullen we nieuwe concepten en technologieën ontwikkelen om klimaatneutrale datacenters en digitale infrastructuren werkelijkheid te maken.”
 
Giordano Albertazzi, bestuursvoorzitter voor de regio EMEA bij Vertiv: “Een succesvolle transitie naar een duurzame digitale toekomst vraagt om samenwerking tussen een breed scala aan betrokkenen, waaronder overheidsinstellingen, energieleveranciers en ICT-bedrijven. Vertiv is er trots op om ondersteuning te bieden voor een organisatie zoals de SDIA, die deze partijen samen kan brengen en naar het gemeenschappelijke doel van een duurzame digitale economie kan loodsen.”
 
De focus van Vertiv en de SDIA ligt aanvankelijk op hun relatie in Europa, dat momenteel het voortouw neemt in de ontwikkeling van duurzaamheidstechnologie, overheidsregulering en staatsinvesteringen.
 
Het lidmaatschap van SDIA volgt na vergelijkbare samenwerkingen met organisaties zoals de European Data Centre Association (EUDCA), waarvan Vertiv in 2018 lid werd. Vertiv levert als EUDCA-lid een bijdrage aan de ontwikkeling van het recent aangekondigde Climate Neutral Data Centre Pact. Dit is een belangrijk zelfreguleringsinitiatief van de cloud- en datacenterbranche dat de sector helpt met het realiseren van de doelstelling van de Europese Commissie dat alle datacenters tegen 2030 klimaatneutraal zijn. Vertiv draagt daarnaast bij aan de overkoepelende doelstelling van de Europese Green Deal om ervoor te zorgen dat Europa in 2050 het eerste klimaatneutrale continent is.
 
De samenwerking met de SDIA is de laatste in een reeks van stappen die Vertiv heeft gezet op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en governance. Vertiv introduceerde recentelijk een reeks van efficiënte producten in de regio EMEA. Het ging onder meer om de Liebert® EXM2 uninterruptible power supply (UPS), de Liebert® AFC inverter-schroefkoeler met low global warming potential (GWP) en de innovatieve Vertiv™ Liebert® EXL S1 UPS met een Dynamic Grid Support-functie. De laatstgenoemde oplossing stelt energie-intensieve branches in staat om proactief gebruik te maken van UPS-systemen en over te stappen op groene energie. Nu hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne- en windenergie, steeds vaker een alternatief zijn voor of een aanvulling op conventionele bronnen, zijn er nieuwe diensten voor de opslag van energie nodig om duurzaamheidsdoelstellingen te halen, omzet te genereren en energierekeningen te verlagen. In maart 2021 maakte Vertiv daarnaast bekend dat het de Noorse colocation provider Green Mountain had geholpen met de implementatie van uiterst geavanceerde technologieën die de efficiëntie en het duurzaamheidsgehalte opvoerden van wat reeds een van ’s werelds groenste datacenters was.
 
Een van de gebieden waarin SDIA en Vertiv nauw samenwerken, is de verdere ontwikkeling van technologieën die het mogelijk maken om energie op te slaan en terug te leveren aan het elektriciteitsnet. De ledenkring van SDIA omvat leveranciers van datacentertechnologie, operators en energiebedrijven. Daarmee bevindt de non-profitorganisatie zich in een goede positie om bij te dragen aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe oplossingen die de integratie tussen bedrijfskritische infrastructuur en energienetwerken verbeteren.
 
Neem voor meer informatie over de samenwerking tussen Vertiv en de SDIA op 13 oktober 2021 om 09:00 uur deel aan de panelsessie How is the climate imperative stimulating innovation?, die deel uitmaakt van het virtuele evenement DCD Europe.
 
Lees ook
Hyperscalers en cloud datacenters richten zich steeds meer op aanpakken van Scope 3-emissies

Hyperscalers en cloud datacenters richten zich steeds meer op aanpakken van Scope 3-emissies

Hyperscalers en cloud datacenters bevinden zich momenteel in een cruciale fase, meent onderzoeksbureau GlobData. Deze techbedrijven, die een aanzienlijke hoeveelheid van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (GHG) en energieverbruik voor hun rekening nemen, staan onder druk om duurzame praktijken aan te nemen terwijl de vraag naar digitale di1

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft twee Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd, voor actieve en passieve glasvezelproducten. Beide documenten bevatten rekenregels waarmee fabrikanten op een gestandaardiseerde manier de milieubelasting van veelgebruikte producten in de glasvezel- en telecomindustrie in kaart kunnen brengen. De PCR’s vormen een essentiële bouwste1