Vertiv stelt Joachim Fischer aan als EMEA sales director distributie 

Joachim Fischer

Vertiv stelt Joachim Fischer aan als sales director distributie voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De aanstelling van Joachim is onderdeel van een bredere strategie. 

Vanuit München zal Joachim leidinggeven aan het opzetten van een verbeterd productportfolio dat speciaal is ontworpen voor distributie. Ook zal hij helpen bij het creëren van een concurrerend handelsbeleid en een aantal marketinginitiatieven en -programma’s om resellers te ondersteunen. Daarnaast draagt zijn rol bij aan de ondersteuning van nieuwe productontwikkelingen voor dit segment, alsook de marktintroductie van edge computing-oplossingen.

Joachim brengt waardevolle ervaring op het gebied van distributie met zich mee vanuit zijn vorige positie als algemeen salesmanager voor NEC in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH), waar hij de leiding had over belangrijke ontwikkelingsprogramma’s met betrekking tot distributie.

“We hebben hard gewerkt om een uitgebreide lijst met waardeproposities te ontwikkelen – een verfijnd productportfolio dat zich richt op distributie, aanvullende investeringen in de werving van resellers en andere investeringen in marketingprogramma’s voor distributie, om er maar een aantal te noemen. Dit doen we als onderdeel van onze bredere go-to-market-strategie, met de ambitie om partnerschappen aan te trekken die gebaseerd zijn op vertrouwen en een sterke wederzijdse groei bij onze distributeurs en resellers”, zegt Karsten Winther, vice president sales voor Vertiv in EMEA. “Dankzij de toevoeging van Joachims expertise hebben we een geweldig potentieel om zowel projecten als ‘run rate business’ op het gebied van distributie aan te trekken, en onze nieuwe initiatieven uit te rollen. Zo kunnen we een belangrijke stap voorwaarts maken om aantrekkelijker te worden voor distributiepartners en kunnen we helpen onze grip op dit continu veranderende, dynamische en belangrijke marktgebied te versterken.”

“Ik kijk er erg naar uit om bij Vertiv te werken en te helpen bij het vormgeven van nieuwe distributieprogramma’s voor het bedrijf in EMEA”, zegt Joachim. “Deze markt heeft een hele eigen dynamiek en ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en kennis toe te passen om aan de behoeften van deze markt te voldoen.”

Meer over
Lees ook
Nieuwe CEO voor Rittal en Rittal Software & Service

Nieuwe CEO voor Rittal en Rittal Software & Service

Per 1 februari 2021 heeft professor Friedhelm Loh, eigenaar en CEO van de Friedhelm Loh Group, Markus Asch (49) benoemd tot CEO van Rittal International Stiftung & Co. KG en voorzitter van de Raad van Bestuur van Rittal GmbH & Co.

Europees datacenterteam uitgebreid om te kunnen voldoen aan vraag industrie

Europees datacenterteam uitgebreid om te kunnen voldoen aan vraag industrie

Om de recente exponentiële groei van de markt te kunnen bijhouden, heeft Aggreko, specialist in tijdelijke energie- en koeloplossingen, zijn bestaande Europese datacenterteam uitgebreid met vier industrie experts.

NTT benoemt Abhijit Dubey tot Global Chief Executive Officer van NTT Ltd.

NTT benoemt Abhijit Dubey tot Global Chief Executive Officer van NTT Ltd.

NTT Ltd., de toonaangevende wereldwijde technology services provider, maakt bekend dat Abhijit Dubey de opvolger is van Jason Goodall als Global Chief Executive Officer van NTT Ltd. Dubey neemt deze rol op zich na een carrière van twintig jaar bij adviesbureau McKinsey & Company.