Vertiv stelt Joachim Fischer aan als EMEA sales director distributie 

Joachim Fischer

Vertiv stelt Joachim Fischer aan als sales director distributie voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De aanstelling van Joachim is onderdeel van een bredere strategie. 

Vanuit München zal Joachim leidinggeven aan het opzetten van een verbeterd productportfolio dat speciaal is ontworpen voor distributie. Ook zal hij helpen bij het creëren van een concurrerend handelsbeleid en een aantal marketinginitiatieven en -programma’s om resellers te ondersteunen. Daarnaast draagt zijn rol bij aan de ondersteuning van nieuwe productontwikkelingen voor dit segment, alsook de marktintroductie van edge computing-oplossingen.

Joachim brengt waardevolle ervaring op het gebied van distributie met zich mee vanuit zijn vorige positie als algemeen salesmanager voor NEC in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH), waar hij de leiding had over belangrijke ontwikkelingsprogramma’s met betrekking tot distributie.

“We hebben hard gewerkt om een uitgebreide lijst met waardeproposities te ontwikkelen – een verfijnd productportfolio dat zich richt op distributie, aanvullende investeringen in de werving van resellers en andere investeringen in marketingprogramma’s voor distributie, om er maar een aantal te noemen. Dit doen we als onderdeel van onze bredere go-to-market-strategie, met de ambitie om partnerschappen aan te trekken die gebaseerd zijn op vertrouwen en een sterke wederzijdse groei bij onze distributeurs en resellers”, zegt Karsten Winther, vice president sales voor Vertiv in EMEA. “Dankzij de toevoeging van Joachims expertise hebben we een geweldig potentieel om zowel projecten als ‘run rate business’ op het gebied van distributie aan te trekken, en onze nieuwe initiatieven uit te rollen. Zo kunnen we een belangrijke stap voorwaarts maken om aantrekkelijker te worden voor distributiepartners en kunnen we helpen onze grip op dit continu veranderende, dynamische en belangrijke marktgebied te versterken.”

“Ik kijk er erg naar uit om bij Vertiv te werken en te helpen bij het vormgeven van nieuwe distributieprogramma’s voor het bedrijf in EMEA”, zegt Joachim. “Deze markt heeft een hele eigen dynamiek en ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en kennis toe te passen om aan de behoeften van deze markt te voldoen.”

Meer over
Lees ook
Digital Realty benoemt Jeffrey Tapley tot Managing Director EMEA

Digital Realty benoemt Jeffrey Tapley tot Managing Director EMEA

Digital Realty stelt Jeffrey Tapley aan als Managing Director voor Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Tapley was sinds maart 2019 actief als interim Managing Director EMEA. In deze rol was hij al verantwoordelijk voor Digital Realty’s activiteiten in de regio. Hij houdt kantoor in Londen en rapporteert direct aan Chief Financial Officer...

Marien Keizer wordt nieuwe Chief Commercial Officer NL-ix

Marien Keizer wordt nieuwe Chief Commercial Officer NL-ix

NL-ix, The Interconnect Exchange, heeft de benoeming van Marien Keizer tot nieuwe Chief Commercial Officer bekendgemaakt. Voor zijn benoeming bij NL-ix was Marien werkzaam bij AT&T, één van ’s werelds grootste telecombedrijven, waar hij met succes verschillende managementfuncties vervulde op het gebied van sales, network sourcing, operations, service...

Colt stelt Sarah Hachi-Duchêne aan als Regional Sales Director voor de Benelux en Frankrijk 

Colt stelt Sarah Hachi-Duchêne aan als Regional Sales Director voor de Benelux en Frankrijk 

Colt Technology Services heeft Sarah Hachi-Duchêne aangesteld als commercieel verantwoordelijke voor de Benelux en Frankrijk. In haar nieuwe functie is zij verantwoordelijk voor de regionale groei, klantrelaties en aansturing van de lokale salesteams en zal ze een belangrijke rol spelen of het vlak van business development, verkoopstrategieën en algemeen...