Vertiv neemt Rack PDU specialist Geist over

handshake-2056021_960_720-pixabay-TeroVesalainen

Vertiv neemt de Amerikaanse leverancier van datacenteroplossingen Geist over. Geist levert ondermeer Rack Power Distribution Units (PDU's) en energie-, koelings-, monitorings- en infrastructuurbeheeroplossingen.

Door Geist in te lijven wil Vertiv zijn positie op het gebied van Rack PDU's versterken. Vertiv krijgt dankzij de overname de technologieën van Geist in handen, evenals de kanaalpartners van Geist. "Deze overname past in onze strategie om complementaire mogelijkheden toe te voegen om de groei in sleutelmarkten - cloud, colocatie en edge - te versnellen", aldus Rob Johnson, CEO van Vertiv. "Door het portfolio van Geist toe te voegen, versterken we onze positie in de PDU-markt en voegen nieuwe keuzemogelijkheden voor energiebeheer toe voor onze klanten."

Brad Wilson blijft activiteiten van Geist leiden

Geist is een Amerikaans bedrijf dat zijn hoofdkantoor heeft gevestigd in Lincoln in de Amerikaanse staat Nebraska. Het bedrijf heeft 250 medewerkers in dienst en wordt geleid door directeur Brad Wilson. Wilson blijft onder de vlag van Vertiv de activiteiten van Geist aansturen en rapporteert hierbij aan Pat Johnson, executive vice president voor geïntegreerde racksystemen bij Vertiv.

Onlangs nam Vertiv al Energy Labs over. Dit in San Diego gevestigde bedrijf richt richt op de productie van directe en indirecte adiabatische oplossingen.

Lees ook
Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

In Groningen heeft de Nederlandse datacenteroperator NorthC reeds eerder ervaring opgedaan met het gebruik van waterstof-brandstofcellen. Deze trend van duurzame energievoorziening in datacenters krijgt nu ook internationale aandacht, met een nieuw project in Japan.