Vertiv neemt fabrikant van koelsystemen Energy Labs over

handshake-2056021_960_720-pixabay-TeroVesalainen

Vertiv neemt de Amerikaanse fabrikant van luchtbehandelingssystemen Energy Labs over. Met de overname versterkt Vertiv zijn positie op het gebied van thermisch beheer en koeling.

Energy Labs levert modulaire op maat gemaakte luchtbehandelingsoplossingen voor ondermeer datacenters. Het gaat hierbij om direct en indirecte adiabatische koelsystemen en direct expansie koeling. Het bedrijf is gevestigd in San Diego in de Amerikaanse staat Californië en heeft ruim 900 werknemers in dienst in zowel de Verenigde Staten als Mexico.

Groeistrategie

"Deze overname ondersteunt onze groeistrategie om bedrijven te vinden die zijn afgestemd op onze waarden en ons huidige productaanbod versterken", aldus Rob Johnson, CEO van Vertiv. "Energy Lab is een goede combinatie, met getalenteerd personeel, innovatieve technologieën en complementerende expertise die ons helpt continu te voldoen aan de behoeften van onze klanten, terwijl wij uitbreiden naar aangrenzende markten."

"Dit is een spannende stap voor Energy Labs en ik kijk ernaar uit samen te werken met Vertiv om de impact die onze organisaties gezamenlijk hebben uit te breiden", aldus Ray Irani, directeur van Energy Labs. "De complementaire aard van onze portfolio's en capaciteiten maken dit een natuurlijke combinatie voor alle betrokken partijen die een grote groeikans biedt voor de business, zeker in het commerciële en industriële segment."

Dossiers
Lees ook
Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix heeft aangekondigd dat het uitgebreide ondersteuning voor vloeistofkoeling gaat implementeren in meer dan 100 van haar International Business Exchange (IBX) datacenters in meer dan 45 stedelijke gebieden wereldwijd.

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Het Franse private equity bedrijf Ardian heeft de datacenteronderneming Verne Global overgenomen van Digital 9 Infrastructure (D9). Deze overname is een belangrijke stap in de evolutie van Verne Global, dat sinds 2021 in handen was van D9, nadat het voor 231 miljoen Britse pond was gekocht.