Vertiv breidt UPS-aanbod uit met een uiterst efficiënte enkelfasige lithium-ionreeks

Vertiv 700 oranje

Vertiv, wereldwijde leverancier van bedrijfskritische infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, maakt vandaag de beschikbaarheid van enkelfasige noodstroomvoorzieningen (UPS) met een lithium-ionbatterij bekend. Deze vormen een uitbreiding op het aanbod van line-interactive UPS-systemen. De capaciteit van de uiterst efficiënte enkelfasige Vertiv™ Edge Lithium-Ion UPS-systemen varieert van 1.500 tot 3.000 VA. Dankzij het ontwerp kunnen de systemen zowel in tower-opstelling worden gebruikt als in racks worden gemonteerd. De modellen zijn per direct verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).
 
Lithium-ionbatterijen, ook wel li-ion- of LIB-batterijen genoemd, vereisen minder onderhoud. Daarmee zijn ze zeer geschikt voor gebruik aan de edge van netwerken, waar IT-ondersteuning slechts in beperkte mate beschikbaar is. Lithium-ionbatterijen bieden één tot drie keer langere levensduur dan klepgestuurde loodzuurbatterijen (VRLA-batterijen). Dit draagt bij aan lagere totale eigendomskosten. De batterijen zijn kleiner en lichter en werken efficiënter bij hogere temperaturen. Daarnaast bieden ze een langere werkduur dan VRLA-batterijen met vergelijkbare capaciteiten die in UPS-systemen worden gebruikt. De Vertiv Edge Lithium-Ion UPS-reeks biedt tot tien minuten aan reservevermogen bij vollast. Bij een standaard UPS met VRLA-batterijen is dit slechts vier tot vijf minuten.
 
“Vanwege de toenemende digitalisering worden veel applicaties verplaatst naar de edge van het netwerk. Daar hebben ze betrouwbare bescherming nodig tegen overspanning en stroomuitval”, zegt Karsten Winther, vice president Sales bij Vertiv in de regio EMEA. “UPS-systemen met lithium-ionbatterijen bieden operationele voordelen en vereisen minder onderhoud op locatie. Dit vertaalt zich in verbeterde stabiliteit en kostenbesparingen voor bedrijfskritische omgevingen in de edge-omgeving en biedt onze klanten een breder scala aan opties.”
 
De Vertiv Edge Lithium-Ion UPS is bij uitstek geschikt voor edge computing-omgevingen en toepassingen in de bancaire sector, het onderwijs, de detailhandel, de gezondheidszorg en de overheidssector. Het systeem wordt geleverd met een standaardgarantie van vijf jaar op de elektronische onderdelen en de batterij. Het systeem kan met het Vertiv™ VR Rack worden geïntegreerd tot een gestandaardiseerde IT-infrastructuuroplossing die eenvoudig kan worden ingezet op diverse locaties aan de rand (edge) van het netwerk.
 
De Vertiv™ Edge Lithium-Ion UPS-reeks wordt ondersteund door de Vertiv™ Power Insight-software, die gratis te downloaden is via de website van Vertiv. Met Vertiv Power Insight kunnen gebruikers eenvoudig tot 100 rack power distribution units (rPDU’s) en UPS-systemen monitoren en beheren. De software biedt daarnaast bescherming tegen uitschakeling van individuele en virtuele servers en verbeterd overzicht op, en beheer van, diverse locaties aan de edge. De laatste versie van Vertiv Power Insight voorziet in de VMware vCenter-plug-in, die het energiebeheer en de beschikbaarheid optimaliseert.
 
Download de whitepaper van Vertiv voor meer informatie over het gebruik van lithium-ionbatterijen in enkelfasige UPS-systemen: The Advantages of Using Lithium-Ion Batteries as A Backup Power Source in Single-Phase UPS Applications for Remote and Edge Data Centres. Meer informatie over de Vertiv Edge Lithium-ion-reeks en andere UPS-systemen van Vertiv is te vinden op Vertiv.com.
 
Meer over
Lees ook
Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.