Vertiv blijft innoveren in thermal management

Vertiv lanceert verschillende initiatieven om tegemoet te komen aan de toenemende vraag onder klanten naar innovatieve en efficiënte thermal management-technologieën en -diensten. De nieuwe reeks omvat Vertiv Liebert OFC, een nieuwe en zeer geavanceerde lijn olievrije, turbocor compressor-chillers, die Vertiv samen met Geoclima lanceert. De productfamilie van lucht- en watergekoelde chillers is in eerste instantie beschikbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Vertiv-Liebert-OFC-water

Het exclusieve technologiepartnership met Geoclima, specialist in innovatieve koelsystemen met weinig milieu-impact, stelt Vertiv in staat om verder te bouwen aan hoogwaardige chiller-technologie en aan zijn stevige wereldwijde reputatie. Het ontwerp van de Liebert OFC is geoptimaliseerd om gebruik te kunnen maken van koelmiddelen met een lage GWP, zoals R1234ze, en te kunnen voorzien in hoge energie-efficiëntie. Voor deze productlijn zijn ook andere koelmiddelen beschikbaar, waaronder R513A en R134a.

Vertiv-Liebert-OFC-air

Kevin Brady, vicepresident en generalmanager Thermal Management bij Vertiv in EMEA, zegt: “Wij zijn ervan overtuigd dat Vertiv en Geoclima beide enorm veel kennis en ervaring inbrengen in dit technologiepartnership. De introductie van de Liebert OFC-reeks biedt onze datacenterklanten een compleet aanbod van chillers: scroll, fixed screw, inverter screw en turbocor, zodat klanten hun energiedoelen kunnen behalen en vooruit lopen op bestaande regelgeving.”

Paolo Ferraris, president van Geoclima, zegt: “Ik ben er zeker van dat de mix van Geoclima’s innovatieve productaanbod en Vertivs state-of-the-art laboratoria en diepe kennis van datacenterapplicaties dit technologiepartnership tot een echt succes voor beide bedrijven maakt.”

De complete Liebert OFC-reeks omvat watergekoelde modellen van 300 kW tot 1.600 kW en luchtgekoelde modellen van 300 kW tot 1.700 kW, die ook beschikbaar zijn met freecooling- en adiabatische configuraties.

Bestaande en nieuwe klanten waar ook ter wereld kunnen het volledige portfolio thermal management-producten van Vertiv uitvoerig in de praktijk testen of laten testen in het state-of-the-art Customer Experience Centre in Tognana, Italië. Daar beschikt Vertiv over zes laboratoria, waaronder het Chiller Test Laboratory met 1.6 MW-capaciteit. Hier zijn testen en prestatie-validaties mogelijk met verschillende koelwatertemperaturen en simulaties van omgevingscondities tussen de -10° C en + 55° C. Het lab biedt een testkamer met indirecte verdampingskoeling, zodat de omstandigheden bij een klant gevalideerd kunnen worden. Ook zijn er verschillende airconditioning-laboratoria.