<


Vertiv Avocent ADX Ecosystem biedt snel, soepel en uiterst veilig beheer op afstand van IT-assets

Vertiv 700 oranje

Vertiv introduceerde recent het Vertiv™ Avocent® ADX Ecosystem. Dit is een geavanceerd platform voor IT-beheer waarmee organisaties tegemoet kunnen komen aan de voortdurend veranderende behoeften van hun datacenter. Het Avocent ADX Ecosystem omvat apparatuur en software die zijn ontwikkeld met het oog op complexere hybride netwerkarchitecturen en de behoeften van mobiele en thuiswerkers. Het platform is per direct verkrijgbaar in de regio EMEA.
 
Het nieuwe Avocent ADX Ecosystem bouwt voort op de technologische basis en het thought leadership van Avocent waarop klanten al jarenlang vertrouwen. Het platform is ontwikkeld voor gebruik binnen bedrijfsnetwerken, edge computing-omgevingen, cloud- en colocatieomgevingen. Het biedt medewerkers snelle en probleemloze toegang tot, en grip op de data die nodig is voor geavanceerde engineering- en ontwerptaken, videobewerking en andere streaming-toepassingen met hoge resolutie. Het Avocent ADX Ecosystem omvat de snelste en meest functierijke 4K KVM-switch in de vorm van één apparaat en biedt het meest uitgebreide pallet aan mogelijkheden voor het beheer van IT-apparatuur.
 
Het Avocent ADX Ecosystem is ontwikkeld op basis van een gemeenschappelijke architectuur en biedt gebruikers de open standaarden, platforms en API’s die zij nodig hebben. Het maakt daarnaast snelle, veilige en schaalbare implementaties van IT-apparatuur mogelijk van de kern van het bedrijfsnetwerk tot aan de netwerk edge. Het Avocent ADX Ecosystem maakt gebruik van de Avocent® Core Insight (Avocent® ACI)-technologie om de communicatie met apparaten met Redfish-ondersteuning te optimaliseren. Het samenspel van deze technologieën stelt de oplossing in staat tot het elimineren van de meest hardnekkige obstakels voor beheer op afstand van gedistribueerde en hybride architecturen. Het Avocent ADX Ecosystem maakt het mogelijk om systemen op te schalen in aansluiting op de groei van het netwerk, speciaal aangewezen gebruikers veilige toegang te bieden en videomogelijkheden met hoge resolutie te bieden voor moderne technologieën zoals USB-C-connectors.
 
“Klanten zijn voor hun bedrijfsnetwerken, netwerk edges, cloud- en colocatieomgevingen op zoek naar een effectievere manier om veilige toegang tot systemen te bieden. Dit is nodig vanwege de snelle groei van mobiel en thuiswerken en het takenpakket van systeembeheerders van de afgelopen twee jaar”, zegt Rob Brothers, program vice president Datacenter & Suppport Services bij IDC. “Vertiv voorziet op schaalbare wijze in deze behoefte met zijn nieuwe Avocent ADX-platform.”
 
“Datacenters van elke omvang worden steeds complexer door de snelle groei van het aantal toepassingsscenario’s voor AI, IoT, 5G en andere data-intensieve technologieën. Bovendien worden steeds meer IT-platforms buiten het traditionele datacenter gehost. Het is daarom van cruciaal belang dat platforms voor IT-beheer zich verder ontwikkelen in aansluiting op deze nieuwe uitdagingen, veiliger worden en effectievere ondersteuning bieden voor een nieuwe lichting applicaties”, zegt Angie McMillin, vice president en directeur IT Systems bij Vertiv. “De focus van Vertiv op innovatie en de uitdagingen van zijn klanten heeft geresulteerd in de ontwikkeling van het Avocent® ADX Ecosysystem. Dit platform maakt gebruik van moderne en open architecturen, die bijdragen aan snel, efficiënt en geavanceerd beheer van IT-apparatuur en infrastructuurcomponenten, zoals servers, externe sensoren en noodstroomvoorzieningen.”
 
Het Avocent ADX Ecosystem omvat diverse componenten die afzonderlijk of in combinatie kunnen worden gebruikt om voor een krachtiger gebruikerservaring te zorgen. Het platform biedt veilige en efficiënte grip op virtuele en fysieke IT-infrastructuren en beheer van zowel KVM- als seriële sessies voor honderd of meer gelijktijdige gebruikers. De Rack Manager biedt schaalbaarheid met consolidatie van IP-adressen voor uiteenlopende apparaten. De remote 4K KVM-switch verhoogt de productiviteit van eindgebruikers en biedt hogere snelheden en bandbreedte dan concurrerende standaarden en 4K KVM-switches.
 
De efficiëntie en beveiliging van het systeem stellen een nieuwe norm binnen de branche. Het is met name effectief aan de netwerk edge, waar vaak sprake is van problemen op het gebied van schaalbaarheid en groei.
 
Avocent® ADX MP1000 Management Platform: Vereenvoudigt het beheer, de beveiliging en automatisering van virtuele en fysieke IT-infrastructuren binnen het bedrijfsnetwerk en aan de rand daarvan. Het platform biedt beheermogelijkheden voor serviceprocessors, virtuele machines, IP KVM-modules en appliances voor toegang op afstand.
 
Avocent® ADX RM1048P Rack Manager: Maakt het mogelijk om diverse IT-apparaten op een rack aan te sluiten en te beheren. De oplossing kan met of zonder de Avocent ADX MP1000 worden ingezet. De Rack Manager consolideert IP-adressen om te voorkomen dat er een tekort aan IP-adressen optreedt naarmate er meer apparatuur aan het rack wordt toegevoegd. De oplossing maakt gebruik van power over ethernet (PoE) om de noodzaak van kabels binnen het rack te reduceren.
 
Avocent® ADX IPUHD 4K IP KVM Switch: Deze nieuwe aanvulling op de Vertiv™ KVM-reeks biedt per sessie ruimte voor meer dan 100 gebruikers en 48 unieke bestemmingen. De KVM-switch biedt 4K video en uiterst snelle prestaties (20 GB voor uplinks) ter ondersteuning van realtime beheer op afstand van apparatuur en data. Elke switch is voorzien van USB-C-connectors met kortere kabellengtes. Dankzij PoE en IP-consolidatie is er aanzienlijk minder bekabeling nodig.
 
Ga voor meer informatie over het Avocent® ADX Ecosystem en andere oplossingen voor IT-beheer van Vertiv naar Vertiv.com
 
Meer over
Lees ook
Schneider Electric introduceert 22 kW, 300 mm InRow™-datacenterkoeloplossing met Economizer-optie

Schneider Electric introduceert 22 kW, 300 mm InRow™-datacenterkoeloplossing met Economizer-optie

Schneider Electric kondigt de Uniflair InRow™ 300 mm-oplossing aan. Deze uitbreiding op het Uniflair-koelportfolio biedt nu de Economizer-, Twin-koeling-, vloeistofgekoelde en luchtgekoelde opties. Het is de eerste 300 mm brede, rij-gebaseerde koeling met een Economizer-optie. Hierdoor kunnen klanten energieverbruik verminderen en hun ecologische...

Ontwikkelingen, kansen en uitdagingen voor bekabeling en netwerkoplossingen

Ontwikkelingen, kansen en uitdagingen voor bekabeling en netwerkoplossingen

De vraag naar bandbreedte, digitalisering, en duurzaamheid neemt snel toe. Dit zijn de drijvende krachten achter investeringen in glasvezel, en overheidsbeleid dat als doel heeft de uitrol ervan te versnellen. Doorlopende, razendsnelle, en onfeilbare toegang tot Internet en Cloudapplicaties, alsook hoge ‘Quality of Service’, zijn inmiddels essentieel...

SDIA roept datacenters op transparant te zijn over watergebruik

SDIA roept datacenters op transparant te zijn over watergebruik

Tijdens een paneldiscussie tijdens ImpactFest 2021 deed Max Schulze, chairman van de Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) een dringende oproep aan datacenters om transparant te zijn over hun watergebruik. Alleen dan kunnen nieuwsberichten als eerder dit jaar over vermeend gebrek aan drinkwater in Noord-Holland als gevolg van de komst van...