Vernieuwd IT Infra event biedt bezoeker laatste inzichten

Kromhouthal2

Ontwikkeling en groei, de IT-wereld wordt er door gekenmerkt. Genoeg reden om het IT Room Infra event om te dopen naar het IT Infra event. Samen met een vernieuwd lezingenprogramma en een nieuwe locatie moet IT Infra een wijde scope krijgen waarin de laatste ontwikkelingen worden belicht, zeggen Elbert Raben (Rittal), Ronald Udo (AP Nederland B.V.) en André Zweverink (De Wit Datacenterkoeling).

De naamswijziging naar IT Infra event lag volgens Ronald Udo voor de hand: Het event betreft inmiddels zoveel meer dan alleen computerruimtes. Het gaat om hardware, software, (hybrid) cloud en innovatie. De naam IT Infra dekt daarmee meer de lading en trekt bovendien daarmee ook een breder publiek. We staan voor ontwikkeling en groei en willen dat dus ook laten zien in de scope van het event.”

Die bredere scope zal worden doorgetrokken naar de lezingen. Udo: “We volgen nu een tweesporen aanpak. Enerzijds willen we kwaliteit leveren door over de hele dag key note-speakers aan het woord te laten die in staat zijn meerwaarde te bieden aan het kennisevent. Anderzijds zijn onze leden de dragers van het event en die komen in het tweede spoor aan het woord om vooral de innovaties te delen in kortdurende presentaties.”

Actuele thema’s

Raben geeft al een kijkje in de thema’s die aan bod zullen komen: “Onder andere edge computing en 5G-continuïteit komen terug in de onderwerpen.” André Zweverink vult aan en vertelt meer over één van de tracks, ‘Koeling en Power’ geheten: “De slots in de ochtendsessies gaan over de huidige normeringen, toe te passen prestatie indicatoren (KPI’s), de inrichting van je datacenter infrastructuur en management systeem (DCIM) en bieden kaderschetsen voor het te gebruiken koelsysteem.”

Hij vervolgt: “In de middagsessie wordt er bekeken welke koelsystemen het beste passen bij de wensen en de gemaakte keuzes in de eerdere ochtendsessie. De verschillende leveranciers geven hierbij een duidelijk overzicht van de mogelijkheden.”

Andere eventlocatie

Ook de nieuwe locatie - de Kromhouthal in Amsterdam - zal meer bezoekers trekken: “We zijn nu In het hart van IT Nederland, de Metropool Regio Amsterdam (MRA). Dit gaat meer bezoekers opleveren met veel IT/ICT-kennis, zowel als gebruikers en eindgebruiker”, zegt Raben. “En bezoekers hebben minder reistijd, er is meer sfeer en er is een netwerkbijeenkomst vooraf. Maar vooral: groei!”, vult Udo aan.

Udo is duidelijk: “De aanpassingen in het lezingenprogramma en andere accentwijzigingen gaan het IT Infra event dit jaar nog aantrekkelijker maken. We creëren voor de bezoeker een extra meerwaarde en een hogere attractiviteit. Dit geeft uiteraard de leden en exposanten weer veel voordeel. Een positieve spiraal!”

Hij vervolgt: “Een potentiële bezoeker moet zich afvragen: Ben ik 100% klaar voor de toekomst in IT Infra? Zo nee, dan moet ik op dit event aanwezig zijn om te horen wat wij te vertellen hebben. Zo ja, dan moet u op dit event aanwezig zijn om ons te vertellen wat wij moeten weten. Kortom: geen reden om weg te blijven.”

Meld u alvast aan voor het IT Infra event via https://fhi.nl/itinfra/

Dimitri Reijerman, FHI