Verbindt maximaal 150 sensoren met de EMS 300 van Upsite Technologies

upsite-technologies-ems-300

Upsite Technologies introduceert het EnergyLok EMS 300 Environmental Monitoring System. Met de EMS 300 kunnen beheerders maximaal 150 draadloze sensoren in hun datacenter monitoren.

Informatie die de EMS 300 verzameld kan volgens Upsite Technologies helpen de koelefficiëntie van het datacenter te verbeteren en downtime te voorkomen. Door de mogelijkheid tot 150 draadloze sensoren aan het systeem te koppelen kan met de EMS 300 een grote hoeveelheid informatie over het datacenter worden verzameld. Denk hierbij aan meldingen van bewegingsdetectors, brandalarmen, gas- en vloeistoflekkages en het openen of sluitenv an deuren.

Daarnaast kunnen beheerders ook kritieke apparatuur aan het systeem koppelen. Denk hierbij aan noodstroomvoorzieningen zoals UPS-systemen en generatoren. De EMS 300 is voorzien van twee bedrade relaisuitgangen.

Dossiers
Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak van vandaag (20 september 2023) het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' van de gemeente Zeewolde vernietigd. Het bestemmingsplan maakte de komst van een zogenoemd hyperscale datacenter mogelijk.