<


Veilig met één druk op de knop

Panduit VeriSafe-systeem

 

Panduit's VeriSafe-systeem minimaliseert de elektrische risico’s bij het controleren of een schakelkast spanningsvrij is. In vergelijking met bestaande draagbare testinstrumenten, kunnen operatoren en machinebouwers aanzienlijk eenvoudiger en sneller controleren of er een elektrisch veilige omgeving aanwezig is.VeriSafe 2.0 zorgt er namelijk automatisch voor dat het volledige testproces bij elke test wordt uitgevoerd. Met slechts één druk op de knop is de veiligheid te testen bij zowel 3-fase als 1-fase applicaties, in het nu uitgebreide spanningsbereik tot 1000 V voor AC- en DC-toepassingen. Het faalveilige ontwerp benut actieve indicatoren voor de installatiestatus en voldoet aan de SIL 3 (IEC 61508-1) veiligheidsfuncties. Volgens de NEC, zoals beschreven in NFPA 70E, moet een elektrisch veilige omgeving worden vastgesteld alvorens te mogen werken aan elektrische installaties zonder spanning. De daarvoor vereiste meetprocedure is nauwkeurig gedefinieerd.

VeriSafe 2.0 is een ideale oplossing voor 480/600V CAT IV-binnen- en buitentoepassingen, voor servicetoegang en voor alle apparatuur voor de stroomverdeling, zoals frequentieomvormers en mcc’s. Indien gewenst is de isolatiemodule eenvoudig te integreren in controlesystemen, via redundante signaaloutputs (SIL 3). Tevens is er een netwerkmodule voor realtime diagnose en rapportages beschikbaar. Daarmee zijn testresultaten te registreren met tijdstempels of datalogs, of te benutten voor troubleshooting op afstand, bewaking van de status van sensorleidingen en de levensduur of temperatuurontwikkeling van batterijen. Via de EtherNet/IP- en Modbus TCP-verbinding of de geïntegreerde webserver is VeriSafe 2.0 eenvoudig te integreren in o.a. Scada-systemen.

Het nieuwe testsysteem is eenvoudig te monteren en te integreren in EMC-conforme omgevingen. De basis voor Panduit's nieuwe ontwikkeling is dat gevaren en risico's in schakelinstallaties voor mensen, productie en gebouwen koste wat kost vermeden moeten worden. Volgens de National Electrical Code (NEC) moeten fabrikanten van installaties zowel hun ontwerp als de naleving van normen, elektrische veiligheid, brandbeveiliging en mechanische veiligheid garanderen. De NEC is vergelijkbaar met VDE 0100 of IEC 60364 en wordt gepubliceerd door de National Fire Protection Association (NFPA) onder de werktitel NFPA 70E. Panduit verwijst in de productinformatie ook naar alle andere internationale en Europese normen volgens welke VeriSafe is getest.

Lees ook
Het is goed dat datacenters over het milieu moeten rapporteren

Het is goed dat datacenters over het milieu moeten rapporteren

Het Uptime Institute beantwoordt in een recent artikel de vraag waarom datacenters steeds meer met het milieu te maken krijgen. De puntsgewijze opsomming van de oorzaken is verhelderend. Voor iedereen die op hoofdlijnen wil weten wat er speelt is dit een goed startpunt.

Datacenter BIT levert restwarmte aan Warmtebedrijf Ede

Datacenter BIT levert restwarmte aan Warmtebedrijf Ede

In aanwezigheid van Jan van der Meer, gedeputeerde van de Provincie Gelderland en wethouder Arnold Versteeg van de gemeente Ede, tekenen vandaag BIT en Warmtebedrijf Ede een overeenkomst voor de restwarmtelevering van BIT aan het Edese slimme groene warmtenet. Met deze ‘datathermie’ kunnen circa 1000 extra woning-equivalenten (woningen en bedrijven)...

All IT Rooms realiseert datacenters en Control Rooms voor Alliander

All IT Rooms realiseert datacenters en Control Rooms voor Alliander

Slim netbeheer speelt bij Alliander een belangrijke rol in het verzorgen van de net- en gasaansluitingen voor zowel consumenten als de zakelijke markt. De netbeheerder ondersteunt deze activiteiten vanuit zowel Arnhem als Haarlem met behulp van gloednieuwe datacenters en Control Rooms. De technische installaties op beide locaties voor de datacenters,...