Uw on-premise infrastructuur behouden en toch profiteren van de cloud

computers-2652997_960_720-pixabay-tstokes

Niet voor ieder bedrijf is het volledig migreren naar de cloud een optie. In sommige sectoren is een dergelijke migratie simpelweg niet haalbaar of kosteneffectief. Hoe kunt u uw on-premise infrastructuur behouden en toch profiteren van de voordelen van de cloud? Dit onderwerp en vele anderen staan centraal op DCD>Zettastructure, dat op 7 en 8 november wordt georganiseerd in Old Billingsgate in de Britse hoofdstad Londen.

De vraag naar digitale diensten, big data en IoT leidt ertoe dat bedrijven in toenemende mate investeren in mobiliteit, automatisering en cloud technologieën. Tegelijkertijd worden IT-afdelingen geconfronteerd met traditionele on-premise systemen, die door hun kritieke functie binnen hun organisatie niet gemigreerd kunnen worden naar de cloud.

Cloud is de nieuwe norm

“Cloud is de nieuwe norm. Voor veel grote IT-organisaties - zeker in de financiële sector - is het migreren van hun on-premise traditionele systemen die al jaren worden gebruikt echter niet haalbaar of kosteneffectief. Gedurende de reis naar de digitale wereld moet dan ook rekening worden gehouden met zowel traditionele als cloud native setups”, legt Gunnar Menzel, Chief Architect bij Capgemini uit. Menzel spreekt in november op DCD>Zettastructure.

Ondermeer banken en verzekeraars omarmen cloud technologieën in een relatief laag tempo, aangezien zij in zeer streng gereguleerde sectoren opereren. Ondanks de toenemende populariteit van de cloud zijn dit soort bedrijven nog steeds verplicht data in eigenhuis op te slaan en te verwerken. De hybride cloud stelt hen in staat hun traditionele on-premise infrastructuur te behouden, en tegelijkertijd te profiteren van kosteneffectieve clouds voor niet-gereguleerde en minder kritieke data.

DCD>Zettastructure

Op DCD>Zettastructure leert u meer over deze uitdaging en vele andere onderwerpen. Op het event komen IT-leidinggevenden van onder andere Deutsche Bank, RBS, HSBC, Facebook, Switch, Data4, IBM, Google, EnterCloud, Microsoft, LinkedIn, Nissan, Dropbox, Groupon, Verizon en Schneider Electric aan het woord. Zij delen hun ervaringen, kennis en visies op het gebied van ondermeer de hybride cloud, Software-Defined, het open source en datagedreven datacenter, power en cooling, servers en storage en security en risk management.

Een overzicht van alle sprekers op het event is hier te vinden. Het volledige programma van DCD>Zettastructure is hier beschikbaar. Slechts een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar; registreer u dus tijdig om u van een plek te verzekeren. U kunt zich hier aanmelden voor DCD>Zettastructure.

Lees ook
Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1