Uptime Institute lanceert onderzoeksdivisie voor datacenterindustrie

Het Uptime Institute lanceert een eigen onderzoeksdivisie gericht op de datacenterindustrie. De Uptime Institute Research group gaat onafhankelijk onderzoek doen naar onderwerpen die relevant zijn voor IT-beheerders en zowel praktische informatie als inzichten delen.

uptime-institute-logo Met de nieuwe onderzoeksdivisie wil Uptime Institute datacenterbeheerders en -professionals helpen hun werkwijze en het ontwerp van hun infrastructuur te verbeteren. Daarnaast wil het instituut managers wijzen op nieuwe kansen, ondersteunen bij de ontwikkeling van strategieën en helpen operationele teams beter te beheren. De groep gaat hiervoor gebruik maken van middelen van de 451 Research, een zusterbedrijf van Uptime Institute. Beide organisaties zijn onderdeel van de 451 Group.

Praktische en nuchtere inzichten

“De complexe hybride infrastructuur die in de meest bedrijven vorm krijgt moet in staat zijn de vereiste niveaus van business service te bieden, ongeacht vanaf welke locatie deze diensten worden aangeboden. Nieuwe innovaties volgen elkaar in een hoog tempo op, waaronder cloud computing, automatisering, hyper-converged infrastructuur, het Internet of Things, evenals unieke vormen van energie-opwekking of -distributie en geavanceerde koelsystemen. Deze ontwikkelingen vereisen praktische, nuchtere en overkoepelende inzichten, wat een kenmerk is van het Uptime Institute en onze nieuw gevormde Uptime Institute Research group”, aldus Lee Kirby, directeur van het Uptime Institute.

Andy Lawrence, Vice President of Research for Datacenter Technologies and Eco-Efficient IT bij 451 Research, wordt onderzoeksdirecteur van de Uptime Institute Research group. Lawrence gaat een onderzoeksprogramma opzetten dat de Uptime Institute community helpt zich aan te passen aan en voorbereiden op grote veranderingen in digitale infrastructuur waarmee datacenters naar verwachting in de komende twee decennia te maken krijgen.

Dossiers
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.