Uptime Institute: datacenters offeren betrouwbaarheid op voor efficiëntie

rapport-UI-1

Gemiddelde PUE bereikt recordlaagte, maar de storingen nemen toe

De datacenterindustrie worstelt met de complexiteit van hybride IT en slaagt er niet in historische niveaus van betrouwbaarheid te handhaven, volgens de bevindingen van de achtste jaarlijkse Data Centre Survey van het Uptime Institute.

Uit de enquête bleek dat de gemiddelde Power Usage Effectiveness (PUE) in de branche een recordlaagte van 1,58 heeft bereikt. Tegelijkertijd nam de storingsfrequentie met een kwart toe en ook de ernst van elke storing nam toe in vergelijking met de bevindingen van een jaar geleden.

De nieuwste enquête van het Uptime Institute is de meest uitgebreide tot nu toe, er namen bijna 900 datacenterexploitanten en IT-beoefenaars uit 50 landen aan deel. Uit het onderzoek bleek dat een gemiddeld datacenter een beter gebruik van zijn energie zou maken, maar dat het ook meer kans liep op een storing - en deze onderbrekingen zijn schadelijker dan vorig jaar.

De enquête lijkt hybride IT aan te wijzen als een mogelijke boosdoener: volgens het Uptime Institute hebben veel organisaties gemeld dat ze moeite hadden om hybride architecturen te beheren die on-premises infrastructuur, colocatie en public cloud combineren.

Hoewel bijna twee derde van de respondenten (61 procent) zei dat het gebruik van hybride IT hun algehele IT veerkrachtiger heeft gemaakt, werd dit niet ondersteund door het bewijs: 31 procent ondervond een IT-downtime-incident of ernstige service-verslechtering in het afgelopen jaar, een aanzienlijke toename van 25 procent ten opzichte van het vorig jaar gerapporteerde aantal.

Meer dan 80 procent van de respondenten zei dat hun uitval te voorkomen was - de belangrijkste oorzaken van downtime waren, zoals altijd, menselijke fouten, stroomuitval, netwerkstoringen en configuratiefouten.

"Operators worstelen met nieuwe uitdagingen, waaronder een verhoogde complexiteit en grote onderlinge afhankelijkheid van systemen en datacenters", aldus Andy Lawrence, onderzoeksdirecteur bij het Uptime Institute. "Vooruitkijkend verwachten velen een aanzienlijke nieuwe hybride en edge computercapaciteit in te zetten, die nieuwe diensten zal ondersteunen, maar een extra laag van complexiteit zal toevoegen."

Bron: DatacenterDynamics

Dossiers
Meer over
Lees ook
Kansen nu operators 5G nog vóór 2022 willen uitrollen

Kansen nu operators 5G nog vóór 2022 willen uitrollen

In 2022 hebben de meeste operators (98 procent) hun eerste commerciële 5G-diensten uitgerold, zo blijkt uit onderzoek dat Vertiv en technologieanalysebedrijf 451 Research hielden naar de status van 5G. Het onderzoek biedt inzicht in strategieën en implementatieplannen voor 5G en Edge van meer dan honderd internationale beslissers in de telecom, alsmede...

4.000 extra banen voor Nederlandse datacenter industrie

4.000 extra banen voor Nederlandse datacenter industrie

De Nederlandse datacenter industrie is een groeiende bron van werkgelegenheid, zo blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van de Dutch Data Center Association (DDA), in samenwerking met Interxion en Workrate. De 12.500 banen die de sector momenteel creëert groeit de komende 5 jaar naar schatting tot 16.300. Het daadwerkelijk realiseren van deze groei...

Europese IT-afdelingen luiden alarmbel

Europese IT-afdelingen luiden alarmbel

Te weinig middelen om doelstellingen te verwezenlijken Steeds meer IT-professionals zeggen hun taken niet rond te krijgen. Bedrijven verwachten almaar meer van hun IT-afdeling, bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij de dagelijkse IT-taken (support, beveiliging, GDPR-maatregelen, …) en innovatieve projecten opzetten die de business vooruithelpen. Maar...