Unica Fastcom en First-Case tekenen samenwerkingscontract

Unica Fastcom en First-Case gaan een samenwerking aan. De bedrijven bundelen hun krachten op het gebied van de bouw en inrichting van datacenters.

Paul Ike Unica Fastcom Volgens Paul Ike, Managing Director van Unica Fastcom, is het kersverse partnership met First-Case een logisch gevolg van de strategie van Unica Fastcom. “Door samen te werken met gespecialiseerde partners kunnen we onze klanten nationaal en internationaal beter van dienst zijn. De contacten met First-Case bestaan al geruime tijd en zijn goed. De transparante, no-nonsense aanpak van First-Case sluit naadloos aan bij ons eigen beleid, zodat we een goed gevoel hebben bij deze samenwerking.”

Ad Smulders First-Case Ad Smulders, oprichter en CEO van First-Case, ziet de samenwerking eveneens als een mooie kans. “De aanpak van Unica Fastcom en de toekomstplannen van onze nieuwe partner op het gebied van innoverende oplossingen in de White Space van het datacenter zijn een goede aanvulling op de huidige werkzaamheden. Met de flexibele inzet van gespecialiseerd personeel op het gebied van montage, intern transport, projectmanagement en speciale industriële schoonmaak in de datacenters kunnen wij Unica Fastcom versterken. Verder zijn we met First-Case actief voor verschillende partners in de Benelux, wat voor een uitbreiding van de afzetmarkt kan zorgen.”

Lees ook
Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL Data Centers, exploitant van vijf datacenters in België, heeft een nieuwe 13,5 MVA noodstroomoplossing in gebruik genomen in haar LCL Brussels-West datacenter in Aalst. Deze installatie werkt exclusief op 100 procent ‘hydrotreated vegetable oil’ (HVO) brandstof. Daarmee is deze faciliteit het eerste datacenter in België dat biobrandstoffen geb1