Uitbreiding samenwerking Systemec Penta Infra

DC-Geleen

De samenwerking tussen Systemec en Penta Infra biedt bedrijven en instellingen in de Euregio optimale ondersteuning op het gebied van ICT-infrastructuuroplossingen, internetvraagstukken en digitale werkomgevingen. Hierbij zijn flexibiliteit, schaalbaarheid en stabiliteit van de netwerk- en data-oplossingen van groot belang. Penta Infra is hierin een geschikte partner doordat datacenter GLN01 is ingericht aan de hoge standaarden die Penta Infra stelt aan al haar datacenters. De locatie biedt datadiensten als dark fiber, IP-connectiviteit, glasvezel en cloud on-ramp en tevens voldoet het datacenter aan de hoogste compliance standaarden.

Met het uitbreiden van de samenwerking breidt Systemec het aantal datacenters uit naar vijf: twee in Venlo, een datacenter in Nettetal (D), een in Düsseldorf (D) en nu ook een in Geleen.

Patrick van der Wilt, CCO Penta Infra:

“We zien enorm uit naar verdere invulling van dit partnership. Na de bestaande samenwerking vanuit onze locatie in Düsseldorf, breiden we dit uit naar Geleen. Hiermee ondersteunen we Systemec aan beide zijden van de Nederlands-Duitse grens, waarmee Systemec haar reputatie als succesvolle en betrouwbare ICT-dienstverlener verder kan uitbreiden in de zeer omvangrijke en aantrekkelijke Euregio markt.”

Sjoerd Derkx, directeur-eigenaar Systemec:

“We verbreden ons aanbod ook geografisch met een grotere spreiding in Limburg en Noordrijn-Westfalen. Zo bieden we klanten nog meer mogelijkheden op het gebied van uitwijk en redundantie. Onze colocatie-diensten hebben hiermee een optimale dekking in de Euregio. Dat, in combinatie met onze dienstenportefeuille, maakt Systemec uw partner als het gaat om lokale datacenteroplossingen, connectiviteits- en clouddiensten.”

Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.