<


TTM Energi AB uit Zweden vestigt zijn Benelux onderneming in Steenwijkerland

TTM Energie Benelux

Het in 1969 gestarte TTM Energi AB, Zweedse marktleider in HVAC energie producten start per januari zijn Benelux vestiging in Steenwijkerland. TTM Benelux B.V. is een samenwerking van het Zweedse moederbedrijf, Joost en Erik Monninkhof.

Joost Monninkhof neemt de dagelijkse leiding van TTM Benelux B.V. op zich. Erik Monninkhof, oprichter en CEO van Dupaco Distribution B.V. dat in 2015 aan Ingram Micro is verkocht, kiest voor een rol op de achtergrond.

De producten van TTM Energi zijn vanaf de 90’er jaren van de vorige eeuw met name toegepast bij de energietransitie van stookolie naar warmtepompen in Zweden en elders. Een vergelijkbare transitie vindt nu in Nederland plaats van aardgas naar warmtepompen.

Met name de gelijkenis van deze markt gecombineerd met de ervaring die men in Zweden heeft opgedaan ligt aan de basis om de eerste internationale Europese vestiging in Nederland te starten.

Producten die onderdeel van het portfolio gaan uitmaken zijn:

 

  • NoXygen Vacuümontgassers
  • MAG Magnetiet, vuil en luchtfilters
  • Genix Expansievaten
  • SHUNTOMATIC op maat gefabriceerde shuntunits

 

Op www.ttm-benelux.nl is een uitgebreid productoverzicht aanwezig.

Voor verdere informatie mag contact worden opgenomen op info@ttm-benelux.nl, of telefonisch op +31 85 082 5532

 

(op de foto: links Dan Arfvelin, CEO TTM Zweden, rechts Joost Munninkhof)

Meer over
Lees ook
Rittal informeert over Energie Investeringsaftrek mogelijkheden in 2022

Rittal informeert over Energie Investeringsaftrek mogelijkheden in 2022

Tijdens de DatacenterWorks Expertsessie over NextGenCooling is door sprekers en deelnemers gewezen op de EIA. Met deze regeling voor Energie Investeringsaftrek maakt de rijksoverheid het nog aantrekkelijker werk te maken van energiebesparing. Rittal wijst de relaties al jaren op het bestaan van deze regeling. Er zijn in het verleden ook meerdere bijeenkomsten...

Dublin en Frankfurt op slot voor nieuwe datacenters

Dublin en Frankfurt op slot voor nieuwe datacenters

Het jaar 2022 begint slecht voor investeerders en exploitanten van datacenters in de regio’s Dublin en Frankfurt. De eerste regio gaat op slot voor nieuwbouw. In de tweede regio is de maatschappelijke en politieke druk verder toegenomen. Een bouwstop zal ook daar onafwendbaar zijn.

Interxion voorziet bedrijventerreinen van restwarmte

Interxion voorziet bedrijventerreinen van restwarmte

Interxion voorziet bedrijventerreinen van restwarmte Het op grote schaal hergebruiken van restwarmte uit datacenters wordt eindelijk realiteit. Meerdere datacenterbedrijven kondigden hier recent hun plannen voor aan. “Maar bij de uitvoering komt heel veel kijken”, weet Koenraad Zirkzee, Director Operations bij Interxion. Wat maakt warmte-uitwisseling...