The Datacenter Group behaalt PCI-DSS certificering voor beide datacenters

The Datacenter Group heeft haar beide datacenters PCI-DSS gecertificeerd. De afkorting PCI-DSS staat voor Payment Card Industry Data Security Standard. De certificering garandeert klanten van het datacenter dat financiële transacties veilig worden uitgevoerd. Bedrijven die creditcards opslaan, verwerken en/of verzenden zijn verplicht om dit certificaat te behalen.

datacenter2 Bijna elk bedrijf heeft met online betalingen te maken. Het online betalingsverkeer is de laatste tijd enorm gegroeid. Het behalen van het PCI-DSS certificaat was voor The Datacenter Group een logische stap. “Wij hadden alle zaken al goed op orde vanwege onze ISO 27001 certificering. Het behalen van het PCI-DSS certificaat is een bevestiging dat onze datacenters voldoen aan de strenge eisen voor beveiliging om risico op fraude of diefstal bij bedrijven te verminderen”, aldus Siemon van den Berg van The Datacenter Group.

Jaarlijkse controles

The Datacenter Group, die ook in het bezit is van ISO 9001 (Kwaliteitsmanagement) en 14001 (Duurzaamheid) certificeringen, heeft zich door de komst van onder andere de Nederlandse bank bunq voor de PCI-DSS laten certificeren. Deze wereldwijd erkende certificaten bevestigen dat het bedrijf veel aandacht besteedt aan de verbetering van haar bedrijfsprocessen en resultaten. The Datacenter Group wordt jaarlijks meerdere keren door een onafhankelijk partij gecontroleerd op een juiste naleving van de standaarden.

De initiatiefnemers van de PCI-DSS – onder andere Master Card, Visa en American Express – hebben deze standaard in het leven geroepen om het betalingsverkeer goed te beschermen. PCI DSS wordt gezien als de belangrijkste veiligheidsstandaard in de betalingssector voor de beveiliging van data.

Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.