Thaise overheid onderzoekt overstromingen en droogtes met mobiel datacenter

mobiel-datacenter-thailand

De Thaise overheid neemt een mobiele datacenter in gebruik. Het datacenter worden gebruikt om in geval van droogte of juist overstromingen meren en rivieren te kunnen onderzoeken.

Overstromingen komen in Thailand gedurende het regenseizoen regelmatig voor. Gedurende het droge seizoen wordt het land juist geconfronteerd met extreme droogtes. De weersomstandigheden hebben hierdoor een grote impact op de economie van het land. Het ministerie van Wetenschap en Technologie zet daarom een mobiele datacenter in om overstromingen en droogtes beter te kunnen onderzoeken.

Satellietverbinding

De mobiele faciliteiten zijn voorzien van moderne servers, een 30 TB storage array, een koelinstallatie en een geautomatiseerde blusinstallatie. Het mobiele datacenter is ontworpen voor gebruik in rampgebieden. De datacenters zijn daarom voorzien van een satellietverbinding om ook te kunnen communiceren als de 'normale' communicatie-infrastructuur onbruikbaar is. Een back-up generator kan de servers in het datacenter acht uur lang aandrijven.

Het mobiele datacenter werkt samen met een team van zes SUV's die zijn voorzien van een Mobile Mapping Systems. Daarnaast bestaat het team uit een onderzoeksboot en een klein vliegtuig met hoge resolutie camera's. Het team moet in staat snel te handelen gedurende overstromingen en droogtes. De schade die deze weersomstandigheden veroorzaken moet hierdoor direct duidelijk zijn, waardoor maatregelen kunnen worden genomen om de impact te minimaliseren.

Bron: Daily News Thailand

Meer over
Lees ook
Nederlands project krijgt financiering om energieverbruik en CO2-uitstoot datacenters terug te dringen

Nederlands project krijgt financiering om energieverbruik en CO2-uitstoot datacenters terug te dringen

Een consortium van zeven Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen krijgt financiering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nadat de Europese Commissie op 5 december jl. groen licht gaf aan het IPCEI-CIS programma.

De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

Wat hebben de Rekenkamer en datacenters met elkaar te maken? Wellicht meer dan de bedrijven en toeleveranciers van die sector zich realiseren. Grotendeels onder de radar van de publieke belangstelling is de Rekenkamer namelijk bezig met onderzoek dat over de achillespees van de datacenters gaat: het energieverbruik.

MRA en het rapport "datacenters – Impact en feiten"

MRA en het rapport "datacenters – Impact en feiten"

In het recente artikel over het aantal datacenters is verwezen naar een bijeenkomst van de MRA (Metropool Regio Amsterdam). Over die bijeenkomst zijn vragen gesteld. Wat was precies de bedoeling en voor wie dit is georganiseerd.