Tetris 2 koelmachine vernieuwd

Western Airconditioning introduceert de vernieuwde Tetris 2. Deze luchtgekoelde koelmachine is leverbaar voor een koelvermogen van 100 tot ruim 900 kW en is uitgevoerd met scroll compressoren verdeeld over 1 tot 4 koudemiddelcircuits, werkend op koudemiddel R410A, gecombineerd met in V-vorm opgestelde condensorelementen en een platenwisselaar verdamper.

Alle units voldoen aan de Ecodesign wetgeving, maar er zijn ook modellen leverbaar in energieklasse A of A+, waarmee een gemiddelde ESEER van 4,3 behaald wordt. Wat betreft geluid is er een standaard uitvoering, een Low Noise en Super Low Noise die een geluidsreductie tot 12 dB(A) geeft in vergelijking met de standaard uitvoering.

Tetris 2A WAC logo

Heeft u tijdens koelbedrijf ook verwarmingscapaciteit nodig? Dan is de optie voor gedeeltelijke of volledige warmteterugwinning wellicht handig. Hiermee wordt condensorwarmte aan een waterzijdig circuit afgestaan. Ideaal in bijvoorbeeld productieprocessen waarbij ontvochtigd en naverwarmd moet worden.

Heeft u bij lage buitentemperaturen ook koelcapaciteit nodig? Dan kunt u met de optie met vrije koeling veel energie kunt besparen. Afhankelijk van de vraag worden 1 of meerdere vrije koelelementen toegepast.

Uiteraard is er ook een warmtepomp uitvoering van de Tetris, waarbij het verwarmingsvermogen 100 tot 930 kW bedraagt en waarmee een water uittrede temperatuur van 55 oC behaald kan worden.

Naast deze uitvoeringsvormen zijn er tal van opties leverbaar waaronder gemonteerde softstarters, ingebouwde (inverter) pomp(en) en/buffervat modules en lekdetectie. Communicatie met het aanwezige GBS is mogelijk middels Modbus, Bacnet of Lonworks protocol.