Target Platinum-lid bij het Open Compute-project

OCP

De Open Compute Project Foundation (OCP) maakte eerder deze week bekend dat Target Corporation Platinum-lid is van de OCP community. Target is de eerste grote Amerikaanse retailer die zich bij het OCP aansluit. De aankondiging is gedaan tijdens ICCON, een door Target georganiseerde serie reeks technische conferenties en meet-ups.

Target heeft jarenlang geïnvesteerd om haar winkelbezoekers de allerbeste winkelervaringen te bieden. Het bedrijf kende in 2020 een recordgroei. Het succes van de retailer wordt ondersteund door onderliggende technologie. Target weet dat de technologie moet evolueren om gelijke tred te houden met de verwachtingen en voorkeuren van winkelbezoekers.

Het Open Compute Project is de plek om de krachten te bundelen met marktleiders in cloudtechnologie. Het doel van Target komt in veel opzichten overeen met de waarde van het OCP om impactvolle en efficiënte technologie voor iedereen te leveren.

“Samenwerken en open sourcing is niet nieuw voor Target. Veel van de IT engineers van het bedrijf zijn al bij verschillende OCP-projecten betrokken. We hebben de enorme waarde van hun deelname gezien. De aankondiging van vandaag toont verder aan dat Target zich op lange termijn inzet om vooruitgang te boeken en bij te dragen aan de open source-gemeenschap ten behoeve van iedereen ”, aldus Bill Carter, CTO van de Open Compute Project Foundation.

“We zijn erg verheugd om ons bij het OCP aan te sluiten en samen te werken met de gemeenschap aan nieuwe use cases voor netwerken en edge computing. Dit soort open en versterkte samenwerking zal ons allemaal helpen om betere technologie te creëren die speciaal is gebouwd voor de behoeften van bedrijven”, aldus Mike McNamara, CIO van Target.

De Open Compute Project Foundation (OCP) is in 2011 opgericht. Het heeft als doel de voordelen van open source en open samenwerking toe te passen op hardware en het innovatietempo te verhogen in, nabij en rond de netwerkapparatuur, algemene en GPU-servers van het datacenter, opslagapparaten en apparaten, en schaalbare rekontwerpen. Het samenwerkingsmodel van OCP wordt buiten ook het datacenter toegepast. Het helpt de telecomindustrie en de EDGE-infrastructuur vooruit te komen. Meer info op: www.opencompute.org

Lees ook
Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.