<


Target Platinum-lid bij het Open Compute-project

OCP

De Open Compute Project Foundation (OCP) maakte eerder deze week bekend dat Target Corporation Platinum-lid is van de OCP community. Target is de eerste grote Amerikaanse retailer die zich bij het OCP aansluit. De aankondiging is gedaan tijdens ICCON, een door Target georganiseerde serie reeks technische conferenties en meet-ups.

Target heeft jarenlang geïnvesteerd om haar winkelbezoekers de allerbeste winkelervaringen te bieden. Het bedrijf kende in 2020 een recordgroei. Het succes van de retailer wordt ondersteund door onderliggende technologie. Target weet dat de technologie moet evolueren om gelijke tred te houden met de verwachtingen en voorkeuren van winkelbezoekers.

Het Open Compute Project is de plek om de krachten te bundelen met marktleiders in cloudtechnologie. Het doel van Target komt in veel opzichten overeen met de waarde van het OCP om impactvolle en efficiënte technologie voor iedereen te leveren.

“Samenwerken en open sourcing is niet nieuw voor Target. Veel van de IT engineers van het bedrijf zijn al bij verschillende OCP-projecten betrokken. We hebben de enorme waarde van hun deelname gezien. De aankondiging van vandaag toont verder aan dat Target zich op lange termijn inzet om vooruitgang te boeken en bij te dragen aan de open source-gemeenschap ten behoeve van iedereen ”, aldus Bill Carter, CTO van de Open Compute Project Foundation.

“We zijn erg verheugd om ons bij het OCP aan te sluiten en samen te werken met de gemeenschap aan nieuwe use cases voor netwerken en edge computing. Dit soort open en versterkte samenwerking zal ons allemaal helpen om betere technologie te creëren die speciaal is gebouwd voor de behoeften van bedrijven”, aldus Mike McNamara, CIO van Target.

De Open Compute Project Foundation (OCP) is in 2011 opgericht. Het heeft als doel de voordelen van open source en open samenwerking toe te passen op hardware en het innovatietempo te verhogen in, nabij en rond de netwerkapparatuur, algemene en GPU-servers van het datacenter, opslagapparaten en apparaten, en schaalbare rekontwerpen. Het samenwerkingsmodel van OCP wordt buiten ook het datacenter toegepast. Het helpt de telecomindustrie en de EDGE-infrastructuur vooruit te komen. Meer info op: www.opencompute.org

Meer over
Lees ook
SDIA trekt Legrand, Bulk en GF Fisher aan als nieuwe leden

SDIA trekt Legrand, Bulk en GF Fisher aan als nieuwe leden

De Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) heeft in korte tijd een fors aantal nieuwe leden aangetrokken. Het gaat om Legrand, GF Fisher, Bulk Datacenter en Rolls-Royce. Deze partijen gaan deelnemen aan de innovatieprojecten van SDIA die gericht zijn op verduurzaming van de digitale infrastructuur van Europa.

Linux Foundation neemt Open19 onder zijn hoede

Linux Foundation neemt Open19 onder zijn hoede

De Linux Foundation is sinds kort niet alleen den thuishaven van open source software-projecten, maar nu ook van open source hardware. De foundation heeft namelijk het ooit door LinkedIn en andere grote datacentergebruikers geïnitieerde Open19-project onder zijn hoede genomen.

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Door de toenemende digitalisering komen IT-professionals onder een grotere tijdsdruk te staan, en managen ze steeds complexere systemen. Een snelle en professionele bekabeling van netwerken is hierbij van groot belang, en daarom introduceert Rittal zijn nieuwe TX CableNet.