Switch gaat datacenters aandrijven met zonne-energie

zonnepanelen

Het Amerikaanse Switch, het bedrijf achter de SUPERNAP datacenters, heeft een tweede deal gesloten voor het afnemen van zonne-energie. Met deze tweede deal kan Switch zijn datacenters in de Amerikaanse staat Nevada langdurig van duurzame energie voorzien.

Vorig jaar maakte Switch al bekend een deal te hebben gesloten voor het afnemen van de energie die wordt opgewekt door een 100MW zonnepark in het zuiden van Nevada. Dit park moet nog worden gebouwd. Het bedrijf kondigde toen ook aan zijn datacenters voor 100% te willen gaan aandrijven met duurzame energie.

Tweede deal

Switch maakt nu bekend een tweede deal te hebben gesloten voor het afnemen van de energie die wordt opgewekt door een 80MW zonnepark dat op dit moment in het zuiden van Nevada wordt gebouwd. Ook dit zonnepark moet nog worden gebouwd.

Switch beschikt over twee datacenters in Nevada, één in Las Vegas en een nieuw datacenter in Reno dat nog in aanbouw is. Het is onduidelijk hoeveel energie de twee datacenters precies verbruiken. Wel laat Switch weten dat de 180MW die het bedrijf via de twee deals voldoende is om beide datacenters aan te drijven.

First Solar

Beide zonneparken in Nevada worden gebouwd door First Solar. De parken gaan Switch Station 1 en Switch Station 2 heten. Naar verwachting zijn beide zonneparken voor het einde van 2016 operationeel.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.