Switch gaat datacenters aandrijven met zonne-energie

zonnepanelen

Het Amerikaanse Switch, het bedrijf achter de SUPERNAP datacenters, heeft een tweede deal gesloten voor het afnemen van zonne-energie. Met deze tweede deal kan Switch zijn datacenters in de Amerikaanse staat Nevada langdurig van duurzame energie voorzien.

Vorig jaar maakte Switch al bekend een deal te hebben gesloten voor het afnemen van de energie die wordt opgewekt door een 100MW zonnepark in het zuiden van Nevada. Dit park moet nog worden gebouwd. Het bedrijf kondigde toen ook aan zijn datacenters voor 100% te willen gaan aandrijven met duurzame energie.

Tweede deal

Switch maakt nu bekend een tweede deal te hebben gesloten voor het afnemen van de energie die wordt opgewekt door een 80MW zonnepark dat op dit moment in het zuiden van Nevada wordt gebouwd. Ook dit zonnepark moet nog worden gebouwd.

Switch beschikt over twee datacenters in Nevada, één in Las Vegas en een nieuw datacenter in Reno dat nog in aanbouw is. Het is onduidelijk hoeveel energie de twee datacenters precies verbruiken. Wel laat Switch weten dat de 180MW die het bedrijf via de twee deals voldoende is om beide datacenters aan te drijven.

First Solar

Beide zonneparken in Nevada worden gebouwd door First Solar. De parken gaan Switch Station 1 en Switch Station 2 heten. Naar verwachting zijn beide zonneparken voor het einde van 2016 operationeel.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Hosting provider WorldStream breidt datacenter in Naaldwijk uit en verdubbelt capaciteit

Hosting provider WorldStream breidt datacenter in Naaldwijk uit en verdubbelt capaciteit

WorldStream, een snelgroeiende leverancier van security-gedreven hosting services waaronder dedicated servers en colocatie alsmede wereldwijde connectiviteit en DDoS-protectie via een eigen global netwerk met 10Tbps aan beschikbare bandbreedte, kondigt de 2e fase uitbreiding aan van zijn ‘flagship’ datacenter in Naaldwijk. De aankondiging van de 2e...

NTT’s colocatie bedrijf e-shelter opent eerste datacenter in Nederland, in Amsterdam

NTT’s colocatie bedrijf e-shelter opent eerste datacenter in Nederland, in Amsterdam

NTT Communications Corporation breidt uit in Europa en opent via dochterbedrijf e-shelter zijn eerste datacenter campus in Nederland. De nieuwe grootschalige datacenter campus in Amsterdam (e-shelter AMS1) heeft een capaciteit van 16.000 vierkante meter vloeroppervlakte en een totale potentiële IT belasting van 40 MW. Meer dan 250 gasten waaronder klanten,...

Datacenter in IJsland biedt ultieme voorwaarden voor IT-infrastructuur

Datacenter in IJsland biedt ultieme voorwaarden voor IT-infrastructuur

ICTroom bouwt het eerste grootschalige datacenter van Reykjavik voor RKF De coalitie van Opin Kerfi, Fjarskipti hf, KORPUTORG en RB (RKF) heeft bekend gemaakt dat de pan-Europese datacenter specialist ICTroom Company is gecontracteerd voor de bouw van het eerste grootschalige datacenter van Reykjavík. ICTroom zal hiervoor nauw samenwerken met lokale...