Sustainable Digital Infrastructure Alliance benoemt Daan Terpstra tot nieuwe CEO

Daan Terpstra -11284053-D70C-461F-BB0F-22CBEA4F365C

De Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) benoemt Daan Terpstra tot nieuwe CEO nu de organisatie stappen zet in de volgende fase richting een duurzame digitale economie.

De Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) heeft Daan Terpstra  benoemt als nieuwe CEO en opvolger van Max Schulze na een reorganisatie. De organisatie zal focussen op het versnellen van industrie-brede samenwerking in haar stuurgroepen om duurzame oplossingen voor de digitale sector te realiseren.

SDIA's nieuwe CEO brengt brede kennis en ervaring mee, onder andere een Master of Science in Politicologie en uitgebreide ervaring in de energie sector, waaronder verschillende functies bij Vattenfall en als bestuurslid bij Energy Storage NL.

 

Daan Terpstra is toegewijd om alle digitale belanghebbenden samen te brengen om de digitale economie te transformeren. Hij wil ervoor zorgen dat de digitale economie toekomstbestendig, duurzaam, en transparant is over de voortgang op het gebied van duurzaamheid. Ook wil hij nadruk leggen op dat overheden en de samenleving kennis nemen van de SDIA's visie en het belang van een duurzame digitale economie.

Max Schulze, SDIA's oprichter en voormalig CEO zegt: "Ik ben blij om Daan te verwelkomen als CEO, hij heeft bij uitstek zijn capaciteiten laten zien om de behoefte van SDIA te destilleren en zo bij te dragen aan de toekomstige groei van onze gemeenschap. Mijn focus zal liggen op de stuurgroepen, wat mij de kans biedt om te innoveren, connectie te maken met onze leden en te werken aan de doelstellingen van de SDIA om de winstgevendheid in duurzaamheid te ontsluiten.

Tijdens zijn gehele carrière heeft Terpstra zich ingezet voor het welzijn van mens en milieu, hij is gedreven om een positieve impact te maken voor toekomstige generaties. "Een duurzame digitale economie, met een balans tussen mens, maatschappij en winstgevendheid, is het enige levensvatbare pad om onze kinderen, en de kinderen van hun kinderen, een kans te geven op een bestendig leven op deze planeet. De SDIA zal blijven werken aan het realiseren van de duurzame digitale infrastructuur als fundament voor de duurzame economie" zei Terpstra in een verklaring.

De SDIA begon met een gedurfd idee en een klein groepje in Hamburg in 2019. De SDIA heeft gedurende de afgelopen drie jaren, meer en meer internationaal momentum gekregen door samenwerking te faciliteren over industrie-grenzen heen om gezamenlijk duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. De 66 leden van de alliantie vanuit de gehele digitale sector werken met de SDIA aan deze doelstellingen, gecommitteerd om de SDIA-routekaart te implementeren.

Meer over
Lees ook
Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

KEVLINX stelt Eric Boonstra aan als CEO om groei van Europese datacenters te stimuleren

KEVLINX stelt Eric Boonstra aan als CEO om groei van Europese datacenters te stimuleren

KEVLINX, een nieuwe pan-Europese datacenteroperator, heeft Eric Boonstra, een veteraan in de sector, benoemd tot CEO. Dit volgt op een recente investering van Macquarie Capital, samen met PMV en het EPICo² fonds. Momenteel bouwt het bedrijf in Brussel, aan een datacenter van 32 MW dat zich met name richt op AI-toepassingen. Het ontwerp van deze fa1

Alexandre Golisano nieuwe Country President Schneider Electric Nederland

Alexandre Golisano nieuwe Country President Schneider Electric Nederland

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, maakt bekend dat Alexandre Golisano (35) op 1 november start als nieuwe Nederlandse Country President. Hij volgt hiermee Debby Slofstra op die de afgelopen jaren het bedrijf heeft geholpen bij de groei en verduurzaming van het bedrijf.