Sunbird Software introduceert 3D Visualizer in dcTrack 5.1

Sunbird Software lanceert de Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossing Sunbird dcTrack 5.1. De nieuwe versie van de software is voorzien van een 3D Visualizer, die het mogelijk maakt een 3D-model te creëren van het volledige datacenter.

De 3D Visualizer is beschikbaar vanuit een standaard webbrowser en geeft beheerders een 3D-model van hun datacenter, dat zij vanuit iedere hoek kunnen bekijken. Daarnaast kunnen zij inzoomen op een specifieke datacenterkast en exact nagaan welke apparatuur hierin aanwezig is.

Real-time data over energieverbruik

In de 3D Visualizer is allerlei informatie over het datacenter terug te vinden, waaronder real-time data over het energieverbruik. Ook kan via de tool informatie worden opgevraagd over het gewicht van apparatuur die in datacenterkasten aanwezig is en de exacte ruimte die deze apparatuur in beslag neemt.

 

In totaal zijn 30.000 modellen van datacenterapparatuur van 450 verschillende leveranciers beschikbaar in Sunbird’s Models Library. Deze modellen worden door Sunbird Smart Models genoemd. Beheerders kunnen modellen opzoeken via een zoekmachine, waarin gezocht kan worden op fabrikant, model, versie en allerlei andere kenmerken.

 

Andere verbeteringen

Daarnaast zijn in dcTrack 5.1 een aantal andere verbeteringen doorgevoerd, waaronder de mogelijkheid poorten op datapanelen en gestructureerde bekabeling te importeren en exporteren, ondersteuning voor IPv6 configuraties en real-time data integratie met Power IQ DCIM Monitoring. Ook zijn in de nieuwe versie problemen aangepakt die door gebruikers zijn gemeld en zijn een aantal security updates doorgevoerd.

Lees ook
Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO's spelen steeds vaker een leidende rol bij het stimuleren van bedrijfsinnovatie, het afstemmen van IT-projecten op bedrijfsdoelstellingen, het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten en het leiden van programma’s voor organisatieverandering. Hierdoor is hun baan belangrijker en complexer geworden.

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

openDCIM, een belangrijk open source-project op het gebied van datacenter infrastucture management, heeft versie 23.04 uitgebracht. Deze nieuwe versie omvat onder andere is een serie bugfixes voor de gebruikersinterface (UI). Met deze nieuwe versie 23.04 kunnen openDCIM-gebruikers hun datacenterinfrastructuurbeheer naar een hoger niveau tillen, d1