<


Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

submer-700

Submer, een toonaangevend en innovatief bedrijf gespecialiseerd in immersion cooling, gaat samenwerken met BIT, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in groene colocatie en managed hosting voor zakelijke internetgebruikers. Vanaf heden kan bij BIT een demonstratie aangevraagd worden van Submer’s bekroonde immersion cooling technologie in de vorm van de SmartPodXL. Met de SmartPodXL van Submer kan BIT apparatuur op een duurzame manier koelen en neemt deze apparatuur minder ruimte in.

Duurzaam en efficiënt
In 2020 produceerde iedere persoon ter wereld 1,7 megabytes aan data per seconde. Naarmate de hoeveelheid data toeneemt en toepassingen voor machine learning (AI) steeds populairder worden, groeit de vraag naar rekenkracht. Datacenters hebben koel- en opslagoplossingen nodig die het mogelijk maken om meer apparatuur in minder ruimte te plaatsen en tegelijkertijd duurzamer te zijn. Hoe groter het vermogen van de apparatuur, hoe groter de hoeveelheid warmte die wordt geproduceerd. Een datacenter moet apparatuur koel kunnen houden om te voorkomen dat deze uitvalt. Met de SmartPodXL van Submer wordt apparatuur op een duurzame manier gekoeld en tegelijkertijd in minder ruimte opgeslagen. Dit gebeurt door middel van immersion cooling. De apparatuur wordt ondergedompeld in een speciale vloeistof. De warmte van de apparatuur wordt dan overgedragen aan de vloeistof, die daarna wordt gekoeld en weer wordt teruggeleid.
 
Live demonstratie
Als onderdeel van de samenwerking kunnen geïnteresseerden BIT’s datacenter in Ede bezoeken voor een live demonstratie van Submer’s SmartPodXL. Zo is te zien hoe immersion cooling een innovatieve oplossing is om meer rekenkracht te koelen op een duurzame en efficiënte manier. De bezoekers kunnen vragen stellen en de geavanceerde technologie van Submer van dichtbij bekijken.
 
Peter van Wijk, Datacenter Manager bij BIT: “Immersiekoeling wordt steeds populairder. Bij BIT staat duurzaamheid hoog in het vaandel, en vinden we het belangrijk om nieuwe technologie te delen met de buitenwereld. We zijn erg blij dat we de SmartPodXL van Submer in ons datacenter kunnen laten zien. Submer heeft een internationale reputatie opgebouwd in het ontwikkelen van de meest geavanceerde immersion cooling technologie.”
 
Daniel Pope, CEO en medeoprichter van Submer: “Submer ziet Nederland als een belangrijke markt in 2022 en daarna. Door samen te werken met BIT kunnen klanten onze oplossingen van dichtbij zien en de kracht van onze technologieën zelf ervaren. Bedrijven willen hun milieu-impact verminderen zonder in te leveren op efficiëntie. BIT is een uitstekende partner om onze technologie te tonen. We zijn dan ook erg enthousiast om deze samenwerking aan te gaan.”
 
Het is nu mogelijk om een SmartPodXL demonstratie in te plannen bij BIT Datacenters in Ede. Aanmelden kan hier.

 

Lees ook
Copaco en NorthC Datacenters maken samen aanbod voor hybride IT-infrastructuur compleet

Copaco en NorthC Datacenters maken samen aanbod voor hybride IT-infrastructuur compleet

Partners die hardware inkopen bij ICT-distributeur Copaco kunnen deze voortaan onderbrengen in één van de locaties van NorthC datacenters van hun voorkeur. De samenwerking tussen beide partijen maakt het hybride IT-infrastructuurportfolio van Copaco compleet.

Alles wat u altijd al wilde weten over nextgen koeling

Alles wat u altijd al wilde weten over nextgen koeling

Ik kan mij nog goed herinneren hoe een flink aantal jaren terug de eerste editie van IT Room Infra - inmiddels IT Infra geheten - van start ging. Een kleine groep bedrijven presenteerde zich tijdens dit event nog wat onwennig aan het grote datacenter- en ICT-publiek. Wie had toen kunnen bedenken hoe belangrijk hun tak van sport een paar jaar later zou...

De Save Energy Foundation is van start gegaan.

De Save Energy Foundation is van start gegaan.

Onlangs is de Save Energy Foundation van start gegaan. Deze Nederlandse stichting wil datacenters helpen om slimmer met energie om te gaan. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is het meten en verder verbeteren van de Server Idle Coefficient (SIC) en de Data center Idle Coefficient (DcIC). De stichting doet dit via het accrediteren van partijen die op...