STULZ en CoolIT Systems gaan commercieel partnership aan

Leverancier van koelinstallaties voor missiekritieke omgevingen STULZ gaat via zijn Amerikaanse entiteit STULZ Air Technology Systems een commercieel partnership aan met CoolIT Systems. CoolIT Systems is een leverancier van energie-efficiëntie Direct Contact Liquid Cooling (DLDC) technologie voor onder andere datacenters en High Performance Computing (HPC) centers.

Het commerciële partnership tussen de twee partijen moet de bedrijven in staat stellen nauw samen te werken bij het leveren van ‘Chip-to-Atmosfeer’ oplossingen wereldwijd. Beide partijen blijven onafhankelijk van elkaar opereren en houden verschillende eigenaren. Ook doet STULZ een strategische investering in CoolIT Systems.

Completere oplossingen leveren

“STULZ heeft Chip-to-Atmosphere koeloplossingen geïdentificeerd als een groeiend marksegment voor datacenteromgevingen”, legt Joerg Desler, directeur van STULZ USA, uit. “Deze alliantie met CoolIT stelt ons ion staat klanten completere oplossingen aan te bieden die warmte in servers bij de bron afvangt en deze afvoert naar de atmosfeer met STULZ technologie.”

De DLDC technologie van CoolIT maakt gebruik van de thermische geleidbaarheid van vloeistof om geconcentreerde koeling te kunnen leveren aan de warmte componenten in een server, wat configuraties met een zeer hoge dichtheid mogelijk maakt. CoolIT’s gecentraliseerde vloeistof gebaseerde koeloplossingen zijn toepasbaar in iedere layout.

Meer over
Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

De toenemende power density van datacenter-racks, veroorzaakt door technologieën zoals cloud computing en generatieve AI, heeft geleid tot de verkenning van vloeistofkoeling als oplossing voor thermisch beheer. Zelfs met afscherming hebben traditionele luchtkoelingsmethoden moeite om te voldoen aan de koelbehoeften van dicht op elkaar gepakte servers....