STULZ en CoolIT Systems gaan commercieel partnership aan

Leverancier van koelinstallaties voor missiekritieke omgevingen STULZ gaat via zijn Amerikaanse entiteit STULZ Air Technology Systems een commercieel partnership aan met CoolIT Systems. CoolIT Systems is een leverancier van energie-efficiëntie Direct Contact Liquid Cooling (DLDC) technologie voor onder andere datacenters en High Performance Computing (HPC) centers.

Het commerciële partnership tussen de twee partijen moet de bedrijven in staat stellen nauw samen te werken bij het leveren van ‘Chip-to-Atmosfeer’ oplossingen wereldwijd. Beide partijen blijven onafhankelijk van elkaar opereren en houden verschillende eigenaren. Ook doet STULZ een strategische investering in CoolIT Systems.

Completere oplossingen leveren

“STULZ heeft Chip-to-Atmosphere koeloplossingen geïdentificeerd als een groeiend marksegment voor datacenteromgevingen”, legt Joerg Desler, directeur van STULZ USA, uit. “Deze alliantie met CoolIT stelt ons ion staat klanten completere oplossingen aan te bieden die warmte in servers bij de bron afvangt en deze afvoert naar de atmosfeer met STULZ technologie.”

De DLDC technologie van CoolIT maakt gebruik van de thermische geleidbaarheid van vloeistof om geconcentreerde koeling te kunnen leveren aan de warmte componenten in een server, wat configuraties met een zeer hoge dichtheid mogelijk maakt. CoolIT’s gecentraliseerde vloeistof gebaseerde koeloplossingen zijn toepasbaar in iedere layout.

Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.