STULZ Digitronic Software lanceert CyberHub ECO.DC DCIM systeem

pixabay-hrpixa-server-1032730_960_720

STULZ Digitronic Software lanceert het CyberHub ECO.DC DCIM systeem, een Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossing voor het monitoren van datacenter en serverruimtes. Met de oplossing wil het bedrijf de transparantie in IT-omgevingen verhogen, gebieden waar potentiële besparingen en optimalisaties mogelijk zijn identificeren en de operationele betrouwbaarheid van IT-omgevingen verbeteren.

STULZ Digitronic Software is een samenwerking tussen de Duitse bedrijven STULZ en Digitronic Automationsanlagen. Het CyberHub ECO.DC DCIM systeem bevat ondermeer functies voor het in 3D plannen van datacenterruimtes, temperatuurprofielmappen, management van alarmmeldingen met geïntegreerde escalatiemanagement en individuele statusrapporten. Deze functies zijn geïntegreerd in een dashboard, dat gebruikers naar eigen wens kunnen vormgeven.

Integratiemogelijkheden

Via de oplossing kunnen datacenterbeheerders ondermeer airconditioningsystemen, temperatuur- en druksensoren, UPS-systemen, PDU’s en andere datapoints integreren. Om dit mogelijk te maken biedt CyberHub ECO.DC ondersteuning voor veelgebruikte protocollen, waaronder Modbus, MBus en SNMP. Daarnaast is het mogelijk via een interface bestaande systemen te koppelen aan CyberHub ECO.DC.

STULZ Digitronic Software stelt dat CyberHub ECO.DC zich ondermeer onderscheidt door een eenvoud waarmee de oplossing kan worden geïmplementeerd en de overzichtelijke interface van de oplossing. De oplossing kan volgens het bedrijf in slechts enkele uren door een datacenterbeheerder worden geïnstalleerd, zonder dat hiervoor externe ondersteuning nodig is. Klanten die hierbij wel ondersteuning willen bij het implementatieproces kunnen terecht bij het ondersteuningsteam van STULZ Digitronic Software.

On-premise of SaaS

CyberHub ECO.DC is beschikbaar in twee versies: een volledig autonome lokale server die compatibel is met virtuele machines en een SaaS service die via de cloud wordt aangeboden. De SaaS oplossing wordt gehost in Duitsland en voldoet aan de Duitse databeschermingswetgeving. Communicatie tussen de server en de interface van klanten is versleuteld om te voorkomen dat dit dataverkeer kan worden ingezien door kwaadwillenden. Ook voldoet de DCIM-oplossing aan de eisen van de internationale norm ISO 50001 voor energiemanagementsystemen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Schleifenbauer introduceert DCIM-tool DCMS GO

Schleifenbauer introduceert DCIM-tool DCMS GO

Schleifenbauer introduceert de nieuwe DCIM-softwaretool DCMS GO. DCMS GO is een monitoring-tool voor Schleifenbauer PDU’s en DPM-energiemeters en wordt vanaf heden kosteloos aangeboden aan datacenters die met Schleifenbauer producten werken. De tool is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Perf-IT. Indien gewenst kan het pakket d1

'Investeringen in DCIM oplossing stijgen tot 1,38 miljard euro in 2021'

De vraag naar Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossingen stijgt de komende jaren. Bedrijven investeren in 2021 naar verwachting 1,38 miljard euro (1,65 miljard dollar) in DCIM. Dit voorspelt het onderzoeksbureau Zion Market Research. In 2015 werd nog ongeveer 456,7 miljoen euro (546 miljoen dollar) in DCIM geïnvesteerd. Naar verwachting stijgen de investeringen tussen 2016 en 2021 met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 20,3% tot 1,38 miljard dollar in 2021. Zion Market Research wijst erop dat de functionaliteiten van DCIM oplossingen steeds uitgebreider worden. Enke1

Sunbird Software voegt business intelligence en analytische functies toe aan DCIM suite

Sunbird Software voegt business intelligence en analytische functies toe aan DCIM suite

Sunbird Software vernieuwt zijn datacenter infrastructure management (DCIM) oplossing dcTrack DCIM Operations. In versie 6.0.2 zijn nieuwe business intelligence- en analytische functies beschikbaar die datacenterbeheerders helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen. “Datacenterbeheerders hebben eenvoudige manieren nodig om DCIM-data te verz1