Storagegroei, bedrijfsgroei en virtualisatie kritische applicaties zorgen voor datacentergroei

servers

Storagegroei, bedrijfsgroei en het virtualiseren van kritische applicaties zijn de belangrijkste drivers voor datacentergroei in Europa. Dat blijkt uit onderzoek van Forrester Consulting in opdracht van Digital Realty Trust, leverancier van datacenter- en co-locatieoplossingen.

Het onderzoek in opdracht van Digital Realty vond plaats onder beslissers in de datacenterwereld in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Ierland.De gecombineerde resultaten van de vijf landen laten zien dat de belangrijkste verwachte drivers voor capaciteitsgroei in datacenters storagegroei (56 procent), bedrijfsgroei (48 procent) en virtualisatie (42 procent) zijn. De hierop volgende laag van verwachte drivers van groei omvat big data (36 procent), business continuity (26 procent) en datacenterconsolidatie (23 procent).

Groei in verschillende landen

De belangrijkste drivers voor groei per land waren:

  • Verenigd Koninkrijk: storagegroei, bedrijfsgroei, virtualisatie en big data;
  • Duitsland: storagegroei, virtualisatie, big data en bedrijfsgroei;
  • Frankrijk: storagegroei, bedrijfsgroei, virtualisatie en big data;
  • Nederland: bedrijfsgroei, storagegroei/big data (gelijk geëindigd) en virtualisatie/redundantie (gelijk geëindigd);
  • Ierland: bedrijfsgroei, compliancy/consolidatie (gelijk geëindigd) en business continuity.

“Deze uitkomsten bieden meer inzicht in bestaande en toekomstige klanteisen. Met een flinke verschuiving ten opzichte van vorig jaar zijn storagegroei, bedrijfsgroei en virtualisatie nu de belangrijkste drivers voor capaciteitsuitbreiding. In het onderzoek van 2013 waren dit nog security, disaster recovery en de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van voeding. Dit sluit aan bij de veranderende opvattingen over het datacenter van een kostenpost naar een omzetcentrum. Dit is een kritische component van de onderliggende bedrijfsgroei”, aldus Bernard Geoghegan, Managing Director EMEA bij Digital Realty.

Sterke uitbreidingsplannen

Gevraagd naar toekomstplannen voor de capaciteitsplanning van datacenters, zeggen bijna alle respondenten (92 procent) dat zij binnen vier jaar enige vorm van uitbreiding voorzien. Meer dan een derde (38 procent) van de respondenten verwacht dat het bestaande datacenterbudget groeit tussen de vijf en tien procent in de komende twaalf maanden. Nog eens zeven procent van de respondenten verwacht een budgettoename van meer dan tien procent in de komende maanden.

Bij de besluitvorming over nieuwe investeringen in datacenters zijn de connectiviteitsopties, waaronder het aantal en de beschikbaarheid van netwerkleveranciers, de belangrijkste overwegingen (81 procent). Daarna volgen betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het datacenter (79 procent), de energiekosten van de locatie (77 procent) en de mate van controle over het datacenter (76 procent).

Methodologie

In het onderzoek in opdracht van Digital Realty voerde Forrester Consulting een online survey uit onder organisaties in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Japan, Duitsland, Hong Kong, Frankrijk, Canada, Australië, Nederland en Ierland om datacenterplannen en drijfveren voor groei te evalueren. De resultaten van het Europese deel van de studie zijn gebaseerd op de antwoorden van 266 senior-level beslissers met verantwoordelijkheid voor een datacenter. Bijna twee derde werkt bij een bedrijf met meer dan duizend medewerkers. De respondenten kwamen uit de volgende regio’s: Verenigd Koninkrijk: 32 procent, Duitsland: 28 procent, Frankrijk: 24 procent, Nederland: tien procent en Ierland: zes procent. Het onderzoek vond plaats in februari 2014.

Lees ook
Hosting provider WorldStream breidt datacenter in Naaldwijk uit en verdubbelt capaciteit

Hosting provider WorldStream breidt datacenter in Naaldwijk uit en verdubbelt capaciteit

WorldStream, een snelgroeiende leverancier van security-gedreven hosting services waaronder dedicated servers en colocatie alsmede wereldwijde connectiviteit en DDoS-protectie via een eigen global netwerk met 10Tbps aan beschikbare bandbreedte, kondigt de 2e fase uitbreiding aan van zijn ‘flagship’ datacenter in Naaldwijk. De aankondiging van de 2e...

NTT’s colocatie bedrijf e-shelter opent eerste datacenter in Nederland, in Amsterdam

NTT’s colocatie bedrijf e-shelter opent eerste datacenter in Nederland, in Amsterdam

NTT Communications Corporation breidt uit in Europa en opent via dochterbedrijf e-shelter zijn eerste datacenter campus in Nederland. De nieuwe grootschalige datacenter campus in Amsterdam (e-shelter AMS1) heeft een capaciteit van 16.000 vierkante meter vloeroppervlakte en een totale potentiële IT belasting van 40 MW. Meer dan 250 gasten waaronder klanten,...

Datacenter in IJsland biedt ultieme voorwaarden voor IT-infrastructuur

Datacenter in IJsland biedt ultieme voorwaarden voor IT-infrastructuur

ICTroom bouwt het eerste grootschalige datacenter van Reykjavik voor RKF De coalitie van Opin Kerfi, Fjarskipti hf, KORPUTORG en RB (RKF) heeft bekend gemaakt dat de pan-Europese datacenter specialist ICTroom Company is gecontracteerd voor de bouw van het eerste grootschalige datacenter van Reykjavík. ICTroom zal hiervoor nauw samenwerken met lokale...