Steeds grotere afhankelijkheid van stroom vraagt om nieuwe generatie uninterrupted power supplies

279531-architecture-bay-boat-326410-df5c5e-large-1525757903

Met de snelle digitalisering van economie en samenleving zijn nieuwe oplossingen geboden voor de bedrijfszekerheid van kritische elektrische apparatuur. De afhankelijkheid van elektriciteit verdiept en verbreedt zich. Of het nu om de zorg, IT, (energie) infrastructuur, industrie of ‘smart buildings’ gaat: fluctuaties in stroomvoorzieningen en brown- of blackouts hebben een steeds grotere impact op organisaties. Socomec introduceert daarom een nieuwe generatie Uninterrupted Power Supplies (UPS’en) die de digitale transformatie ondersteunen en geschikt zijn voor industrie 4.0. De dubbele conversie UPS’en voldoen aan de allerhoogste rendementseisen en zijn geschikt voor subsidieregelingen zoals de energie investeringsaftrek.

Socomec is van origine een Frans bedrijf, opgericht in 1922, en onafhankelijk fabrikant van laagspanningsproducten. Het bedrijf is een specialist met een scherpe focus en legt zich wereldwijd uitsluitend toe op vier domeinen: critical power, power control & safety, expert services en energy efficiency. Socomec introduceert regelmatig innovaties in deze markten die als standaarden worden geadopteerd. Van de vorige generatie Masterys UPS’en heeft het bedrijf meer dan 90.000 units geproduceerd en wereldwijd geïnstalleerd.

De nieuwe Masterys BC+ en GP4 UPS reeksen van Socomec weerspiegelen de wereldwijde transitie naar industrie 4.0. De vierde generatie Masterys reeks is volledig toegerust op het IoT tijdperk. Dit blijkt onder andere uit de door Socomec ontwikkelde eWIRE app, die de installateur begeleidt bij de installatie van de UPS door middel van augmented reality. Hij ontvangt instructies voor de correcte installatie van het systeem, het testen van de elektrische beveiliging, de bekabeling en accu’s. Tot slot voert de app tests uit, waarvan de resultaten naar het servicecentrum van Socomec worden gestuurd. De resultaten worden aldaar gecontroleerd voordat het systeem in gebruik wordt genomen. Deze benadering van de inbedrijfstelling van UPS’en is uniek in de wereldwijde markt.

Duurzaam, betrouwbaar maatwerk

De vierde generatie Masterys UPS’en zijn op een revolutionaire nieuwe manier ontworpen. Door zogenaamde ‘bricks’ te gebruiken is de UPS modulair opgebouwd waardoor het eenvoudig is om onderhoud te plegen of onderdelen te vervangen. Onderhoud en vervanging kosten daardoor weinig tijd. 

Gezien de veelheid aan toepassingen waarvoor de Masterys UPS’en kunnen worden ingezet, is het noodzakelijk dat zij op maat worden gemaakt, afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse. De beschermingsklasse, kabelgeleiding, koeling, trillingsbestendigheid en capaciteit kunnen naar wens worden geconfigureerd.

De UPS’en hebben een TüV gecertificeerde mean time before failure van 300.000 uur met online dubbel conversie mode. De mean time to repair is geminimaliseerd doordat de apparaten voortdurend analytische gegevens over hun status naar de private Socomec cloud kunnen sturen. Niet alleen kan daarmee voorspeld worden wanneer onderhoud nodig is, bij een storing is de engineer daardoor al volledig op de hoogte voordat hij ter plaatse is, waardoor hij meteen over kan gaan tot reparatie. 

Op naar de toekomst

De Masterys GP4 en BC+ series zijn voortgekomen uit de gedachte dat (digitale) innovatie niet mogelijk is zonder betrouwbare elektriciteitsinfrastructuur. Tegelijkertijd is er sprake van een transitie naar duurzame energie, wat voor een deel ook betekent dat elektriciteit belangrijker wordt in allerlei primaire processen. De Masterys GP4 en BC+ moeten dan ook gezien worden als de solide ondergrond voor toekomstbestendige elektriciteitsvoorziening in alle mogelijke sectoren.

Meer over
Lees ook
Eaton introduceert nieuwe generatie 93E UPS

Eaton introduceert nieuwe generatie 93E UPS

Powermanagementbedrijf Eaton kondigt de introductie aan van de tweede generatie van de 93E UPS (Uninterruptible Power Supplies). De Eaton 93E UPS biedt hogere beschikbaarheid, meer energie-efficiëntie en een compacte footprint voor geavanceerde stroombeveiliging in kleine en middelgrote datacenters en andere toepassingen tegen lagere exploitatieko1

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit

Schneider Electric heeft de Galaxy VS geïntroduceerd. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. Met zijn compacte en flexibele design kom1

Slim systeem vergroot betrouwbaarheid van UPS-systemen BIT

Slim systeem vergroot betrouwbaarheid van UPS-systemen BIT

Het Battery Analysis & Care System (BACS) helpt managed hosting-, outsourcing- en colocatiespecialist BIT de betrouwbaarheid van zijn UPS-systemen te waarborgen. Het systeem reguleert de spanning op de verschillende accu’s die aan de UPS-systemen zijn gekoppeld en verlengt hierdoor de levensduur van de batterijen. Daarnaast geeft het systeem i1