Startup lanceert modulair UPS-systeem met nikkel-zink accu’s

ZincFive kondigt een modulair UPS-systeem voor datacenters aan op basis van nikkel-zink (NiZn) accu’s: de ZincFive UPS Model 48-3-208. De Amerikaanse start-up stelt dat de NiZN accu’s een langere levensduur hebben dan het volledige UPS-systeem en in tegenstelling tot loodzuuraccu’s niet met enige regelmaat vervangen hoeven te worden. Het modulaire UPS-systeem wordt gelanceerd op de Data Center World Global conferentie in San Antonio in de Amerikaanse staat Texas.

ZincFive-UPS-Model-48-3-208

De ZincFive UPS Model 48-3-208

Dit meldt DatacenterDynamics. NiZn accu’s zijn niet nieuw. De accu’s werden ontwikkeld door de uitvinder Thomas Edison. De toepassing van de accu’s was tot nu toe echter beperkt doordat NiZn accu’s een beperkt aantal keer kunnen worden herladen. ZincFive meldt deze beperking te hebben overwonnen en hierdoor van NiZn accu’s een interessant alternatief te kunnen maken voor traditionele loodzuuraccu’s en meer recente lithium-ion (Li-Ion) accu’s.

Voordelen van NiZn accu's

De startup stelt dat NiZn accu’s verschillende voordelen bieden ten opzichte van traditionele Li-Ion accu’s. Zo zijn NiZn accu’s minder schadelijk voor het milieu en fysiek veiliger dan Li-Ion accu’s. Ook hebben zij een langere levensduur, vereisen zij minder onderhoud en zijn zij geschikt voor gebruik bij extremere temperaturen.

De ZincFive UPS Model 48-3-208 is voorzien van NiZn accu’s in combinatie met inverters ontworpen door CE+T Power, die indien nodig door gebruikers zelf kan worden vervangen. Het gaat om een 3-fase systeem dat volledig modulair is, waardoor de capaciteit in stappen van 6kW kan worden verhoogd tot een maximum van 48kW per cabinet. Door de compact afmetingen van de UPS kan het systeem dicht bij de apparatuur worden geplaatst. Het systeem heeft een voltage van minder dan 60V, wat betekent dat het UPS-systeem veilig kan worden aangeraakt zonder risico’s op elektrische schokken.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Brede steun voor maatschappelijk prioriteren, ACM roept netbeheerders op aan de slag te gaan

Brede steun voor maatschappelijk prioriteren, ACM roept netbeheerders op aan de slag te gaan

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft 78 reacties ontvangen op het ontwerp codebesluit prioriteringsruimte transportverzoeken. Uit deze reacties blijkt dat betrokkenen positief zijn over het voorstel om het verlenen van voorrang aan projecten die bijdragen aan belangrijke maatschappelijke doelen vast te leggen in een wettelijke regeling.

Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

De dringende behoefte om de CO2-uitstoot te verminderen in het licht van de klimaatverandering heeft zowel nationaal als internationaal tot innovatieve initiatieven geleid. Een recent Nederlands onderzoek en een Amerikaanse samenwerking tussen grote ondernemingen onderstrepen het potentieel van collectieve actie voor duurzame bedrijfsvoering, met1

IBM's ontwikkelt processor die compute en memory integreert en energieverbruik drastisch vermindert

IBM's ontwikkelt processor die compute en memory integreert en energieverbruik drastisch vermindert

Kunstmatige intelligentie (AI) zou wel eens een nieuwe sprong kunnen maken dankzij IBM’s NorthPole-processor. Ontwikkeld door onderzoekers in San Jose, Californië, belooft deze chip enorme verbeteringen in rekensnelheid en energie-efficiëntie. De geavanceerde chip integreert geheugen en verwerking, waardoor een significante versnelling in taken zo1