Spreadsheet helpt beste moment te kiezen om servers te vervangen

servers

Wanneer is het beste moment om servers of harde schijven te vervangen? Coolan stelt een spreadsheet beschikbaar waarmee datacenterbeheerders dit moment nauwkeurig kunnen berekenen.

Niemand wil servers of harde schijven te vroeg vervangen. Wie apparatuur immers langer kan gebruiken profiteert langer van de investering in de hardware en bespaart daarmee op de kosten. Tegelijkertijd wordt hardware steeds efficiënter, een ontwikkelen waar beheerders die besluiten niet te upgraden niet van kunnen profiteren. Het is dan ook van belang een goede afweging te maken tussen beide aspecten.

Coolan helpt hierbij met een spreadsheet om het beste moment te berekenen om wijzigingen door te voeren. De tool is gebaseerd op het Total Cost of Ownership (TCO) model van Coolan. In een blogpost legt Amir Michael, CEO van Coolan, uit hoe beheerders de tool kunnen gebruiken.

Meer over
Lees ook
CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

Het CEDaCI-project waaraan onder andere Green IT Amsterdam en later SDIA deelnamen, begint een stevige impact op de verduurzaming van datacenters te krijgen. Het Circular Economy-ready Server-ontwerp van het CEDaCI-project is deze zomer namelijk opgenomen in de bekende Open Compute Project (OCP) database.

Datacenters krijgen te maken met nieuw type processor: DPU’s

Datacenters krijgen te maken met nieuw type processor: DPU’s

Met de opkomst van trends als AI krijgen datacenters plotsklaps te maken met een hele nieuwe categorie aan hardware. Systemen die ook andere energieprofielen kennen dan standaard servers en die bovendien gebruik maken van nieuwe componenten. Zoals DPU’s.

‘Energiegebruik servers kan drastisch omlaag’

‘Energiegebruik servers kan drastisch omlaag’

De Nederlandse Save Energy Foundation is niet de enige partij die van mening is dat het energieverbruik van servers in datacenters for omlaag kan. Ook het Uptime Institute heeft onderzoek gedaan naar het elektriciteitsverbruik van servers in relatie tot hun belasting met IT-workloads.