SPIE en Incooling gaan een strategisch partnerschap aan voor een revolutie in de datacenterwereld

spie-logo

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, is een partnerschap aangegaan met Incooling. Incooling levert deep tech innovaties waardoor datacenters veel energiezuiniger en milieuvriendelijker worden. Samen met Incooling zal SPIE deze innovaties in datacenters in Nederland introduceren.
 
Incooling heeft een geïntegreerde koeloplossing ontwikkeld die gericht is op het verhogen van de computerprestaties van servers. Hun oplossing voor faseverandering van de koeling verwijdert de warmte direct bij de bron, wat resulteert in maximale prestaties van de server en een lager energieverbruik. Deze innovaties sluiten aan bij de ambities van SPIE om haar klanten energiebesparende oplossingen te bieden.
 
SPIE en Incooling ontmoetten elkaar op de High Tech Campus in Eindhoven waar SPIE datacenter oplossingen levert en onderhoud doet bij verschillende klanten. Om haar dienstenportfolio verder uit te breiden heeft SPIE in Incooling de ideale partner gevonden.
 
Ruud van der Hoeven, Business Unit Manager Datacenters bij SPIE Nederland B.V., is enthousiast over de samenwerking: "De klanten van SPIE behoren tot de meest veeleisende klanten ter wereld. SPIE biedt nu al verschillende koeloplossingen voor datacenter omgevingen. De innovatie van Incooling is echter een uitstekende aanvulling op het brede portfolio van de huidige SPIE-oplossingen. Samen zullen we ons aanbod kunnen verbeteren, wat onze klanten zal helpen om energie en kosten te besparen."
 
Rudie Verweij, CEO Incooling: '' We zien dat de datacenterbranche snel verandert, waardoor nieuwe uitdagingen ontstaan en de druk om te innoveren toeneemt. We zijn erg enthousiast om met SPIE samen te werken, omdat het zorgt voor een efficiënte verkenning van deze uitdagingen en een snelle implementatie van nieuwe technologie met een gelijkgestemde partner die bereid is om een extra stap te zetten in de richting van verandering."
Meer over
Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.