Sneller toegang tot IT-apparaten met nieuwe seriële console-server van Raritan

Raritan lanceert de Dominion SX II, een nieuwe generatie IP-gebaseerde seriële console-server waarmee servers, routers, switches en andere apparatuur met seriële poorten op afstand kunnen worden benaderd en beheer. De SX II biedt beheerders sneller toegang tot IT-apparaten, waarmee Raritan hen wil helpen problemen en incidenten sneller op te lossen.

“Doordat apparatuur geheel onafhankelijk van de fysieke locatie kan worden beheerd door IT-experts, rechtstreeks aan het rack of kilometers verderop, kunnen ondernemingen de kosten van IT-ondersteuning en reistijden aanzienlijk terugbrengen en tegelijk de uptime verbeteren,” aldus Richard Dominach, Director of Product Management bij Raritan.

Aansturing via seriële poort

IT-apparaten worden door de Dominion SX II aangestuurd via de seriële poort. IT-beheerders kunnen hierdoor met de beveiligde console-server ieder serieel apparaat afzonderlijk bewaken en beheren, ook als het netwerk uitvalt. Indien een apparaat vastloopt kunnen de administrators deze met de SX II en de PX intelligente rack-PDU's van Raritan van de stroom afhalen en opnieuw inschakelen.

De SX II is beschikbaar in dertien modellen, die allen standaard over een dubbel uitgevoerde voeding (AC of DC), twee gigabit LAN-aansluitingen met automatische failover en verschillende methodes voor toegang aan het rack beschikken. Ook zijn er modellen beschikbaar met een intern modem.

10 sessies per poort en 200 gelijktijdige seriële sessies

De seriële console-server ondersteunt tot 10 sessies per poort en tot 200 gelijktijdige seriële sessies. De SX II biedt CLI-toegang en beheer via SSH, Telnet en internetbrowser met rechtstreekse poorttoegangsmethodes. Automatische installatie en configuratie is mogelijk via USB-stick of TFTP-server. De SX II ondersteunt 256-bits AES en FIPS 140-2 gecertificeerde encryptie, LDAP, RADIUS, TACACS, Active Directory authenticatie en IPv6-netwerken.

De server is voorzien van DTE/DCE-poorten met automatische detectie. Om de installatie te versnellen ondersteunt de SX II normale Cat5-verbindingen met Cisco- en andere compatibele RJ45-apparaten, zonder rollover-kabels. Daarnaast zijn verschillende vormen van lokale at-the-rack toegang beschikbaar. Denk hierbij aan traditionele RJ45 seriële poort, mini-USB-poort voor laptop en een DVI- en USB-gebaseerde KVM-console voor aansluiting op een rack-mount keyboard tray of een KVM switch. Dominion SX II seriële console-servers kunnen worden opgenomen in één command-and-control netwerk met CommandCenter, een oplossing van Raritan voor gecentraliseerd serverbeheer.

Beschikbaarheid SX II

De Dominion SX II is leverbaar met 4, 8, 16, 32 of 48 poorten en verkrijgbaar via Raritans distributie- en resellerkanalen.